Pismo zatvorenika

153

 

 

 

Dragi braćo i sestre u Kristu, dragi čitatelji!

 

Već duže vrijeme se dopisujem s jednim zatvorenikom koji odslužuje svoju zatvorsku kaznu u Lepoglavi i ovo zadnje pismo sam odlučio podjeliti s vama jer me je svaka riječ dirnula u srce:

“Dragi brate!

Evo da ti se javim jer vidim da nemaš vremena,baš kao što piše u psalmu: “Udaljio si od mene znance moje,učini da im gnjusan budem,zatvoren sam, ne mogu izaći.” (Ps 88,9) Udaljio si od mene i prijatelja i druga i mrak mi je znanac jedini. Dragi brate, suze mi idu jer nisam mogao ići na hodočašće, dosta plačem i postelju močim suzama jer sam nemoćan, ali kad izađem prvo idem u Mariju Bistricu a onda ću nastojati otići u Svetu Zemlju,možda ću tamo naći Majku svoju da je molim za oprost za svoje grijehe.Dok razmišljam, svatko ima svoj teret, a ti si dobio mene da bi se proslavilo ime Božje i ime Isusovo.Ti trebaš od mene grešnoga grešnika da me spasiš, ti znaš da ću dići ruku od svega, svega osim Marije i Isusa jer njih ljubi srce moje. Znaš da u školi nikada nisam pročitao niti jednu knjigu ali ovdje potaknut Duhom Svetim i Majkom Marijom sam pročitao par knjiga i čitam Sveto Pismo i Bibliju. Sad čitam “Stopama Nazaretske Djevice”, mislim da ju je napisao Fra Petar Ljubina. Brate ako ne odemo tamo, mislim da naš život tj. moj nikada neće ići naprijed. Jedino tamo ću potući zloga i uništiti ga i otjerati od sebe. Žedan sam Božje blizine, a to ću pokušati naći u Nazaretu. Nemoj i ti misliti da sam lud jer sam svjestan što hoću. Neka mi Bog da snage da mogu zaraditi za put jer hoću i moram otići tamo. Srce mi plače za ljubavlju jer sam sam i opet dobivam slom živaca i nikoga nemam osim Boga i Majke Marije i zato sam dužan Njoj u čast i slavu otići u Svetu Zemlju. U knjizi “Stopama Nazaretske Djevice” piše sve o Njoj. Otac Joakim i majka Ana pobožni su Židovi i već su u podmakloj dobi, a nemaju djece. Kažu da je Joakim otišao od Ane u JudeJska brda s ovcama. Smatralo se već da je Ana ostala udovica, ali se Joakimu ukaza anđeo i reče mu da se vrati kući Ani jer anđeo mu reče razlog Božje volje prema kojoj će Ana postati majka. Joakim se uputi kući u Jeruzalem, a anđeo se također ukaza i Ani i reče da krene u susret mužu. Na taj glas Ana trči Joakimu grli ga i ljubi i od tog poljupca Marija je čudesno začeta.(Tu činjenicu mnogi ističu o Marijnom čudesnom začeću). Eto toliko za sad uzmi knjigu i pročitaj je.

Dragi brate! Tužna i bolna života mi je dosta i samoće. Dok sam imao trošio sam kao pijani milijarder, svima sam pomagao, a danas me se nitko ne sjeti. Znam da sam sam kriv, svi ste mi govorili da se odmaknem od krive osobe, ali nisam mogao jer je zli bio jači od mene. Danas sam sve izgubio. Kada nekoga pitaš da ti pomogne sa kojom kunom,nitko nema. Trebat će i oni pomoć, a ja ću moći pomoći samo sirotinji. Proći će i ove 2,5 godine i valjda ću preživjeti. Smršavio sam preko 20 kg ali nema veze. Živci su mi na kraju, a ruku na sebe ne smijem podići i preživjet ću da učinim ono što sam naumio i da ispunim zavjet. Kćer ne mogu nazvati jer nemam više novca a ne prosi mi se ni od koga.Velečasni Vinko mi se ne javlja, ne znam jer sam sve izgubio i nitko me više ne treba. Zar sam toliko loša osoba bio???

Isuse,molim Te pobrini se za mene jer nemam nikoga da mi pomogne osim Tebe!”

(podaci poznati redakciji portala “PUT,ISTINA I ŽIVOT”)

 

PODIJELI