Petra Antolić: Ti me vodiš u svitanje

230

Petra Antolić: Snaga i istina Božje bezuvjetne ljubavi slila se u moje pjesme

Dugo očekivani nosač zvuka kantautorice duhovne glazbe „Ti me vodiš u svitanje“ Petre Antolić u izdanju Laudata, predstavljen je na spomendan sv. Antuna u subotu 13. lipnja u župi Kraljice svete krunice na zagrebačkim Ravnicama.

petra1

„Teško mi je riječima opisati taj trenutak u kojem se dogodio album, koji je posljedica cijelog života koji se u jednom trenutku složio u pjesmu. O čemu govore moje pjesme, to je jasno, one su samo izašle van kroz moj život“, poručila je kantautorica duhovne glazbe Petra Antolić, razabirući svoje dojmove nakon prekrasnog koncerta i promocije njezinog prvog albuma.

„U Tebi vidim sve“

Ovaj je koncert bio prilika čuti posebnost Petrinog izričaja i stvaralaštva. Ona ne stvara jer mora, već stvara i pjeva jer osjeća i želi svoju emociju prenijeti drugima. Petra stvara ono što živi. Najviše emocija i upravo poniranja u Božansku neopipljivost i ljepotu osjetila je pjevajući duhovne pjesme, kako je već ranije istaknula u intervjuu za Laudato.

Vjera ima veliku  ulogu u Petrinom životu: „Kroz duhovnost i znanje sam  najviše spoznala samu sebe i svijet oko sebe, a snaga i istina Božje bezuvjetne ljubavi se kroz moj život, promatrajući svijet, nekako prirodno slila u moje pjesme“, rekla je Petra.

Na koncertu je izvela pjesme „Ti me vodiš u svitanje“, „Zauvijek“ i „Tvoja riječ, Isuse (Your word, Jesus)“ uz klavirsku pratnju svoga brata Matije, također izvrsnog i vrlo talentiranog glazbenika, kompozitora, aranžera i glumca.

Glazbena obitelj joj je velika podrška

„Jako sam sretan da je mojoj sestri izašao duhovni album, ona je radila sve na albumu: glasovne aranžmane, klavire i pjevala. A doista sam jako, jako sretan, što smo mogli izvoditi neke pjesme uživo večeras i mislim da je koncert bio stvarno lijep. Crkva je jedan poseban prostor u kojem ovakve pjesme stvarno mogu pronaći svoje mjesto“, rekao je Petrin brat Matija Antolić, koji je, osim prateći Petru na klaviru, s njom pjevao i pjesme „U Tvojoj milosti“ i „Ko’ košuta“ a u pjesmi „Nije me strah“ koju su otpjevali Petra i njezin otac Čedo Antolić, na opće oduševljenje publike odsvirao je pratnju i solo dionicu na usnoj harmonici.

Pjesme „U Tvojoj milosti“, „Ko’ košuta“ i „Nije me strah“ izveli su Petra, Matija i Čedo Antolić te Kristina Majer.

Nužno je naglasiti koliko je u ovoj talentiranoj obitelji Antolić bila važna podrška Petri u njezinom glazbenom stvaranju. Njezin otac Čedo Antolić, kantautor duhovne glazbe uveo ju je u taj svijet dok je još kao dijete počela pjevati u crkvenim zborovima.

Baš u crkvi Kraljice svete krunice, Čedo već 10 godina vodi zbor Hrid, u kojem Matija svira, pjeva i aranžira, a sada je i kantautorica Petra predstavila svoj prvi album  posvećen Gospodinu.

Suradnja sa zborom Izvor i Quartetom Mistique

Pjesme „Samo tu moj Bože“ i „Tragovi“ Petra je otpjevala uz pratnju Quarteta Mystique s kojim rado i s ljubavlju surađuje, a ove su djevojke zajedno nastupile i na jednom Uskrsfestu, upravo s pjesmom „Samo tu moj Bože“ .

Sa zborom Izvor iz župe Sv. Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci te s Quartetom Mistique Petra je izvela svoju  pjesmu „Luka“ i gospel pjesmu „Amen“.

Album „Ti me vodiš u svitanje“ u izdanju Laudata

Program koncerta i promocije Petrinog prvog nosača zvuka „Ti me vodiš u svitanje“ vodila je Diana Tikvić. Zbog nemogućnosti dolaska direktorice Laudata Ksenije Abramović, voditeljica programa je pročitala njezino pismo zahvale, podrške i čestitke Petri na ovom albumu duhovne glazbe u izdanju Laudata.

Ksenija Abramović čestitala je Petri na trudu uloženom u svoj, kako kaže, „glazbeni odgovor Bogu koji joj je dao talent u pisanju i skladanju pjesama koje podižu svakoga tko izgrađuje živi odnos sa svojim Stvoriteljem. Originalnost Petre vidi se i u njenim minimalističkim aranžmanima, s naglaskom na klavirsku pratnju“.

Kako je i Petra rekla u ranijem intervjuu za Laudato, „duhovna glazba treba biti puna istine, ljubavi, iskrenosti, poniznosti i zahvalnosti“ – baš te odrednice motiviraju Laudato u njegovom djelovanju, poručila je Ksenija Abramović naglasivši kako te vrednote promiče Laudato televizija koja će duhovnu glazbu učiniti još dostupnijom i prezentnijom široj javnosti.

„Srdačan pozdrav svima, uz poticaj – slavite i dalje Gospodina pjesmom! Laudato i ubuduće želi biti dijelom novih duhovnih, glazbenih svitanja!“, poručila je Ksenija Abramović.

Petrina glazba pokazuje kako pred Gospodinom obične riječi nisu dovoljne

Domaćin i župni vikar župe Kraljice svete Krunice o. Zvonko Knežević čestitao je Petri na prvom duhovnom albumu istaknuvši kako „kad čovjek dođe ususret Gospodinu, obične riječi nisu dovoljne… A upravo je Petra kazala kako duhovna glazba treba biti puna ljubavi i istine“.

Petra je na kraju ovog divnog koncerta, posvećenog svojem Stvoritelju, izvela još dvije pjesme: „U tebi vidim sve“ i „Pod oblacima“.

Izvor: Portal Laudato.hr; autor: M.R.

PODIJELI