Papa: Treba naći nove načine za naviještanje Božjega milosrđa

91

Papa: Treba naći nove načine za naviještanje Božjega milosrđa

 

Pismo pape Franje – ANSA

 

Treba naći nove načine kako navijestiti „čuda Božjega milosrđa“ – potaknuo je Sveti Otac filipinske biskupe koji su se u Cebuu okupili na svojoj 12. plenarnoj skupštini. Pismo je, s potpisom kardinala Parolina, Papina državnoga tajnika, pročitao apostolski nuncij u Filipinima, nadbiskup Giuseppe Pinto, tijekom mise za otvaranje skupštine koju je predvodio zajedno s predsjednikom Filipinske biskupske konferencije nadbiskupom Socratesom Villegasom.

Papa u poruci ističe da je glavna zadaća Crkve naviještati „trajnu Božju ljubav“ za sve ljude, a poželio je da Jubilej milosrđa može uistinu biti prigoda „da se još više usredotoči pogled na milosrđe, kako bi moglo postati učinkovitiji znak Božjega djelovanja u našim životima“.

Na dnevnom je redu skupštine Filipinske biskupske konferencije, na kojoj sudjeluje 98 crkvenih dostojanstvenika, mnogo tema, među njima i skori predsjednički i opći izbori 9 svibnja. Na prvom pak mjestu je 51. međunarodni euharistijski kongres koji u nedjelju započinje u Cebuu, a predviđa se da će na njemu sudjelovati više od 10 tisuća osoba iz 57 država, te 20 kardinala i 50 azijskih biskupa. Tema je kongresa, na kojem papu Franju zastupa kardinal Charles Maung Bo, nadbiskup Yangona, „Krist u nama, nada slave“, a uzeta je iz Pavlove poslanice Kološanima.

 

Izvor: Portal Vatikanskog radija na hrvatskom jeziku

 

PODIJELI