Mogu li srce i duša boljeti?

505

Iz dnevnika jednog zatvorenika…..

Ne znam odakle uopće početi. Svi liječnici vele da srce ne može boljeti, ali nitko od njih neće priznati da ljudska duša boli. Znam kada je ljudska duša ranjena da u prsima boli. Kada nas neka osoba povrijedi, u prsima nas boli, a što to boli ako nije duša?

Ako imamo dušu danu od Boga, pa i kada mi nekoga povrijedimo ili zlo učinimo, opet nas duša boli. Tko mi može izliječiti dušu? Samo Bog i nitko više, On je liječnik moje duše. Bog nam je dušu i dao, a Bog nam dušu može i izliječiti.

Molim Boga Oca, Isusa Nazarećanina i Majku Mariju za milost oproštenja mojih grijeha koje sam počinio kroz svoj život pa sam zato ranio ljude oko sebe, a ne samo njih nego i sebe i svoju dušu. Bože, ostao sam sâm bez ikoga svoga, nikoga nemam ni od rodbine, pomozi mi,  jer mi je duša tužna i sama i nemam nikoga osim Vas – Tebe Isuse i Majko Marijo.

Ljubim Te, Bože, nemoj me ostaviti i gubim zadnji tračak nade u svoj život. Gubim volju za život jer čovjek bez ikoga ne vrijedi ništa. Duša moja luta tražeći Te. Dok sam čitao prijevod molitve “Oče naš”, Ti si rekao: “Ako je potrebno i čudo – učinit ću!”. Neka bude volja Tvoja, a ne moja. Oče nebeski, Ti si rekao da Te žalosti kada gledaš moju patnju, zato ne daj da moja duša pati i ne daj zlom da se veseli mojoj patnji.

Moj Isuse, Tebi se potpuno predajem i Ti se brini. Bože moj, imam samo ljude koje ne poznajem. Jednom Te je netko pitao tko je moj brat, sestra, majka, dijete? Kako bi ja to razumio, ti si mi dao i brata, sestru, majku, a Ti si rekao da svatko tko vrši volju Oca Nebeskog, taj ti je i brat, sestra, majka i dijete. Kao što si nam ostavio zapovijed “Ljubite jedni druge”(Iv 13,34) i “ljubi neprijatelje” (Mt 5,44) ljubi sve svoje pretpostavljene i sve ljude “Jer ako ljubite one koji vas ljube, kakva li vam plaća?” (Mt 5,46).

Isuse, izmolit ću krunicu za sve svoje neprijatelje i za sve svoje pretpostavljene. (Zlatna krunica Srca Isusova)

 

N.N.

PODIJELI