Krist je rješenje

167

 

Autor: PUT,ISTINA I ŽIVOT

Poznati pjevač Cliff Richard – pravim imenom Harry Roger Webb – rođen 14. listopada 1940. godine u mjestu Lucknow u Indiji bio je pop zvijezda šezdesetih godina prošlog stoljeća. Nakon što je potpisao ugovor s diskografskom kućom EMI, 1958. je snimio debitantski singl “Move It” koji spada u rijetke i malobrojne velike rock’n’roll snimke u Britaniji. Snimio je velik broj gramofonskih ploča za razne diskografske kuće (EMI, Decca, Columbia, Epic, Rocket, Papillon). Sa svojom grupom Shadows sjajno je prolazio na top listama čak i u vrijeme vladavine Beatlesa. Zaradio je izuzetno mnogo novaca prodajom svojih ploča.

U jednom je trenutku odlučio, vjerojatno na vrhuncu svoje karijere kad je predvodio veliki evangelistički skup na Wembleyu 1990. godine, napustiti nastupe na televiziji jer ga nije radovalo sjediti na zasluženim milijunima. Odlučio je studirati teologiju i postati kateheta odgojitelj. Na pitanje novinara o razlozima njegove odluke, odgovorio je ovako: “Zabave su razne. Strahovito se dosađujem. Ovakav život je besmislen, bezsadržajan, glup. Zato sam odlučio svoj život posvetiti ljepšem i boljem poslanju: Božjoj, evanđeoskoj Radosnoj vijesti i njezinom navješćivanju. Rastat ću se od luksuznog automobila, od raskošne vile, od drugih lijepih stvari. Odgojen sam u kršćanskoj sredini. Uvjeren sam da ispravno postupam. Vode me dublji razlozi.”

Iako u 74. godini i dalje održava turneje, naizmjence vjerskog i svjetovnog sadržaja. Prilikom nastupa u zagrebačkoj dvorani “Istra” ZKM-a pjevao je gotovo samo duhovne pjesme. U njima je opjevao Krista i Evanđelje kao pjesmu radosti. Kada ga je upitao neki novinar zašto se opredjelio za takvu vrstu pjesme, odgovorio je: “To sam učinio radi toga jer je Krist toliko učinio za mene. Ljudi su već štošta pokušali, ali nisu uspjeli. Krist je rješenje.”

Izvor: www.put-istina-zivot.com

 

PODIJELI