Moje svjedočanstvo o nastajanju pjesme TI NOSIŠ ME

68
FOTO:  Pater Arek Krasicki

 

Pjesma „Ti nosiš me“ je inspirirana biblijskom slikom Boga Oca čija je ljubav i briga uspoređena sa orlom koji se brine za svoje mlade. Čitajući bibliju, Bog je sadio riječ u moje srce. Nakon nekog vremena , u jednom trenutku, te riječi i glazba su izišle van. To je dar Neba. Dar Gospodina tebi, meni, nama.

https://www.youtube.com/watch?v=MzcItCUiwVM&t=1s

Dvije stvari prožimaju sadržaj ove pjesme.

Prva. Moj hod ovom zemljom kao kršćankom, katolkinjom. Hod dolinom smrti. Svi moji usponi u Bogu , svi padovi u grijeh i Gospodnja ruka koja me vraćala u svoj zagrljaj, Njegovo krilo koje me nosilo, Bog koji me štitio od duhovne smrti. Zašto je to tako, opisat ću sada.

Naime, postoji zanimljivost orla kao životinje. Počela sam istraživati ponašanje orlova kako bih bolje razumjela sliku Boga kroz orla u biblijskom tekstu:

Pnz 32,12  Poput orla što bdi nad gnijezdom, nad svojim orlićima lebdeći, tako On krila širi, uzima ga, pa ga na svojim nosi perima.

Orlovi najčešće grade gnijezda na visokim liticama. Kada orlica traži idealnog orla za pomladak, ona s vrha litice baca kamenje. Muški orao se tada svom brzinom sleti niz liticu ne bi li sustigao brzinu pada kamenčića i dohvatio ga, te vratio orlici. Samo najbolji postaje tatom mladih orlova.

Zašto je to tako?

Kada se mladi orlići izlegu (u gnijezdu na vrhu litice) malo ojačaju i postanu znatiželjni, pri čemu nisu još dovoljno operjali i ojačali za let, nerjetko se događa da padaju sa litice u naizgled sigurnu smrt.

Tada nastupa TATA ORAO i svom brzinom leti po njih. DA, sačuvao ih je od sigurne smrti, od potpunog pada te ih iznova vraća u sigurnost gnijezda.

Evo to čini naš Gospodin.

Kada padamo u grijeh, u brige, u nevolje… Bog leti za nama. To je ta tamna noć , …dolina smrti kojom hodamo, gdje nas zli želi svladati, baciti u grijeh, da opačina zavlada našim srcima te na posljetku duhovno usmrtiti. No Božja riječ kaže:

Ps 23,4 Pa da mi je i dolinom smrti proći,zla se ne bojim, jer si Ti sa mnom.

2 Kor 4, 8-9 U svemu pritisnuti, ali ne pritiješnjeni; dvoumeći, ali ne zdvajajući; progonjeni, ali ne napušteni; obarani, ali ne oboreni.

 

Gospodin i tebe i mene spašava iz ovakvih situacija. Dovoljno je u danima zlim biti strpljiv, moliti i vapiti Gospodu da našim srcima ne ovlada opačina (Ps 119,133)

 

Druga. Moj hod kroz izbavljenje od određenog ponavljajućeg grijeha i ozdravljenje.

Izl 19,4 Vi ste vidjeli što sam učinio Egipćanima; kako sam vas nosio na orlovskim krilima i k sebi vas doveo.

Primijetila sam da u sam u svom životu činila jedan te isti grijeh koji se prenosio s koljena na koljeno članova moje obitelji.

Bila sam sklona počinjenju toga grijeha i padala bih često. Pad,kajanje, plač, ispovijed….pad kajanje, plač…i tako u nedogled. Skoro sam pala u očaj jer si nisam mogla pomoći da postane bolje.

Kao da mladi orlić padne i bez pomoći se pokušava vratiti i penjati nazad liticom u gnijezdo.

Mi se sami ne možemo osloboditi grijeha koje često činimo. Ne ide bez Boga.

Bog reče;

Iz 7, 9b Ako se na me ne oslonite, održat` se nećete!”

Bog me pozvao osloniti se na njega u tim trenucima kada mi prijeti pad. Polako sam se oslanjala, i tada me počeo nositi i voditi  pokazujuć mi riječi biblije koje je posijao u moje srce. Pomagao mi prolaziti kroz tu tamnu noć, a da ne uđem u suradnju kroz misli sa đavlom i ne počinim djelima taj grijeh koji me mučio. Sve i ako bih pala, počinila ga, on bi me vratio, milosrdan, spasio od duhovne smrti.
Poput Izraelaca koji su putovali 40 godina s Gospodinom u pustinji, ne bi li došli u obećanu zemlju, tako je Gospod putovao samnom mojom pustinjom mijenjajući mi kao i njima način razmišljanja, obrsce ponašanja koje sam pokupila i naslijedila od obitelji. Ispravljao moj put.

 

Jako je bitno osloniti se na Gospodina u svemu. Bitno je! On je moj i tvoj tata. Nema tame koju on ne može osvijetliti jer On je svjetlo koju tama ne može ugasiti! Iv 1,5 I svjetlo u tami svijetli i tama ga ne obuze. ;  Iz 50,10 Tko u tmini hodi, bez tračka svjetlosti, nek` se uzda u ime Jahvino, nek` se na Boga svog osloni.

Kada i misliš da nema puta, on stvori put. On nas nosi na krilima kao orao svog orlića.
Čitaj Riječ, upoznaj svog Boga. Neka te štiti , nosi i obasjava.

————————————————————

BIBLIJSKI OSVRT na pjesmu

 

Ti nosiš me  kroz tamnu noć (Ps 23,4 ; Iz 50,10)

tješiš me: „Sve će proć’“ (2 Kor  1,3-5 )

I ne daš me silnim vodama, (Ps 18,5; Ps 18,17-18)

držiš me iznad valova. (Ps 27-1.5 ; 2 Kor 4, 8-9)

 

Nosiš me na krilima k’o orao svog orlića

kad padam ja , Ti vraćaš me u zagrljaj svoj Gospode. (Pnz 32,12  ; Izl 19,4)

 

„Ne boj se“- reče Otac moj-  (Jš 1,9)

„Čuvam put i svaki korak tvoj. (Izr 2,7-8 ; Ps 37,23-24)

Pod okriljem si mojim sigurna; (Ps 91,4)

ja tvoj sam štit, tvoja hridina.“ (Ps 27, 1.5)

 

Ti nosiš me na krilima …….

 

Na Tebe ,Bože moj, svoj korak oslanjam (Ps 73,27 ; Iz 7,9b)

i uz pojas Tvoj svoje srce privijam. (Jer 13,11)

I sada stavljam sve u Tvoje dlanove,Gospodine sve uzmi, vodi  me…… (Ps 37,5)

 

Nosiš me na krilima………

————————————————————-

S ljubavlju,

Tihana Huber

PODIJELI