In memoriam – Anastazija Udovičić

164

 

{youtube}iNPcpND_1Ck{/youtube}

 

Mali anđeo, mala Anastazija – postala je Anđeo. U  ranim jutarnjim satima 02.08. Gospodin je našu Anastaziju pozvao k sebi, tamo gdje više nema ni boli, ni patnje, ni bolesti……

U Klaićevoj bolnici u Zagrebu, gdje je nažalost često boravila, dobila je sepsu, nije se više mogla boriti, nije dočekala svoj 3. rođendan, zaklopila je svoje male nevine oči…..pridružila se svome vršnjaku Matku Buliću koji je prije nje otišao u Nebo.

Anastazija Udovičić rođena je 20.11.2010.godine u KBC Rijeka. Anastaziji je uspostavljena dijagnoza: Gastroshiza, Atresio intestini multipl. te je već u prvom …danu života podvrgnuta operativnom zahvatu. Učinjena je operacija zatvaranja trbušne stijenke,ali i resekcija većeg dijela tankog crijeva. Radi se o ekstremno kratkom crijevu (15-20 cm jejunma te 10 cm rektosigmoida), dok joj je debelo crijevo većim dijelom nerazvijeno. Tanko i debelo crijevo nikako se nisu mogli spojiti jer su prekratki, zbog čega je Anastazija ovisna o potpunoj parenteralnoj prehrani.

27.12.2010. je premještena na daljnje liječenje u Kliniku za dječje bolesti Zagreb-Klaićeva. Tokom liječenja imala je mnogo uspona i padova. U Zagrebačku bolnicu primili su ju polumrtvu, jer je pored svojih tegoba još oboljela i od sepse, zbog čega je 7 dana bila na intenzivnoj njezi. Nakon toga joj je ugrađen CVK (centralno venski kateter) preko kojeg prima parentaralnu preharanu 24h dnevno. Nakon toga još dva puta se borila protiv sepse, te raznih virusa.
7.7.2011. je imala operaciju-uspjeli su spojiti crijeva. Nakon operacije imala je ponovno sepsu. Iako su joj sada crijeva spojena još uvijek se nije mogla hraniti normalno i još  će se morati hraniti parentralno jer su njena crijeva preslaba i nedovoljno razvijena. Količina crijeva koju ima ne može apsorbirati količinu unešene hrane, pa ima problema sa stolicom. Unos parentralne prehrane ima popratne nuspojave: takav način hranjenja doveo je do oštećenja jetre, te povećanja slezene-što dovodi do trombocitonomije(slezena uništava trombocite što dovodi do slabljenja krvi).

 

Svjetlost vječna svjetlila joj, počivala u miru Gospodnjem. Amen

U svoje ime i ime portala “Putevi milosti”, te Kršćanske humanitarne udruge “Putevi milosti” obitelji izražavam iskrenu sućut. Anastazija nam zauvijek ostaju u mislima i molitvama.

 

Krešo Žarković

 

 

{fshare}

 

PODIJELI