FOTO:Roko Antić

Ona predivna priča H.C. Andersena o “Carevom novom ruhu” je baš prikladna za opis aktualne hrvatske političke zbilje.

Kada sam odlučio staviti ovakav naslov nisam mislio na fizičku golotinju, nego na golotinju politike koju provodi i bahatosti samodopadnog vladara HDZ-a i još više na njegove licemjerne podanike koji ga okružuju i koji će ga vrlo lako odbaciti kad procijene da im više neće trebati.

Mnoge od njih i osobno poznajem. Ako budu čitali ovaj tekst vrlo će se lako prepoznati.

 

Ti podanici i stvaraju ovakav sustav. Oni se brinu samo za svoj položaj i status.

Stalno su u grčevitom strahu da ne ostanu bez komadića svojeg malog svijeta (moči i valuta), te onda laskanjem, veličanjem po društvenim mrežama i ulizivanjem podržavaju svog cara u “prekrasnom” ruhu nastojeći zadržati svoj položaj dokazujući na taj način svoju “odanost, pamet i mudrost”.

 

Pitam se koliko je zapravo mudar čovjek koji može zadobiti sve materijalno ovoga svijeta, a izgubiti samog sebe i koliko je takvih u politici?

 

Ipak tješi me da postoji još uvijek moralnih i iskrenih mladih domoljuba u HDZ-u koji su carevu politiku prezreli i odbacili. Jedan je stručnjak za sigurnost koji je završio američku akademiju West Point, povratnik iz Kanade i obiteljski čovjek, Nikola Brzica (1976), a drugi mladi demograf dr.sc.Marin Strmota (1985.). Znakovito je da su oba mlada znanstvenika sa bitnih područja sigurnosti i demografije otišli ne želeći obmanjivati ni sebe ni narod.

Jedan je danas u privatnom sektoru a drugi predaje na ekonomskom fakultetu.

 

Ostalo je još svega nekoliko dana do izbora. U ovom tekstu pokušati ću analizirati uzroke sadašnjeg stanja kroz djelovanje “Cara iz Bruxellessa” koji nam je poslan kako se u hrvatskoj politici i društvu ne bi učvrstile tradicionalne vrijednosti.

Kojemu je petokraka ispred HOS-a i koji je uz pomoć svojih carskih podanika uspio povijesnu, državotvornu i narodnu stranku HDZ transformirati u rodnu stranku, te hoće li mu uspjeti transformirati Hrvatsku.

 

Krenut ću redom.

 

 1. Predizborna kampanja bez sadržaja i merituma:

Nikad prljavija izborna kampanja ulazi u svoju završnu fazu.

Negativnih kampanja smo se već nagledali i to nije ništa ne uobičajeno.

Od same pretkampanje pa i sada uoči izbora prevladava samo crnilo i prljavština.

Koriste se najprizemniji napadi, udara se ispod pojasa, ne štede se ni članovi obitelji, prebrojavaju se krvna zrnca, bilo je i psovki i homoseksualnog nasilja među zaljubljenim mladim SDP-ovcima, masovnog podizanja srednjeg prsta, među koje se svrstala i najpoznatija protagonistica Kolinda Grabar Kitarović.

I zanimljivo, isti oni koji su se tako zdušno zalagali za usvajanje “Konvencije Vijeća Europe o zaštiti žena od nasilja i nasilja u obitelji, iznenada pred izbore otkrili i pokazali nam svoj pravi karakter. Jedni nasiljem a drugi prostaklukom.

Dominantna tema u kampanji je pobačaj ili bolje rečeno ubojstvo tek začetog djeteta. 

Progresivci svih boja to pripisuju ljudskom pravu, pa tako i bivša predsjednica.

 

Ona po već ustaljenoj praksi, svoje stavove prilagođava po potrebi.

Foto: Facebook / Roko Antić

Srednjak je u probranom društvu elitnih starleta, feministica i LGBT aktivistica pokazala je prije svega Plenkoviću i njegovim idolopoklonicima, kardinalu Bozaniću i svima onima koji su za nju glasali u oba kruga predsjedničkih izbora. 

Upravo zbog te prevrtljivosti ja to nisam učinio, pa tako nisam ni pristajao na moralne ucjene preostalih romantičara u HDZ-u kako smo upravi mi koji glasasmo za Miroslava Škoru, krivi što ženski “Baja” nije na Pantovčaku. Srednjakom su od nje same dobili najbolji odgovor.

To je bio dobro promišljen potez i agenda koja je dobro prihvaćena u zapadnom svijetu kao sigurna  ulaznica za Međunarodni olimpijski odbor.

 

Zalagati za pravo na pobačaj i imati istospolnog parnera je nešto čemu se pakao najviše raduje.

Sotona ima svoje dugoročne skrivene strategije, neke se kao što možemo vidjeti otkrivaju, a neke su još mutne jer ljudski um ih ne može u potpunosti prozreti ako mu nije dano od Duha Svetoga.

 

Hrvatski narod će, ako mu je stalo do boljitka prepoznati da je upravo sada vrijeme za promjenu, kada je  farizejština dviju najvećih stranaka izišla na vidjelo.

 

 1. Što je ostalo od slogana “Vjerodostojno”?
Foto: Facebook / Roko Antić

Ostalo je jedno i jedino ispunjeno obećanje. Samozvani lider uspio transformirati jedino svoju stranku, za gubitak europarlamentarnih i predsjedničkih izbora nagrađen je novim mandatom u stranci.

Njegova velika želja ostaje, da po naputku Bruxellesa uz HDZ transformira i Hrvatsku. 

Ta mu se želja neće ostvariti, a konačnu potvrdu će dobiti na nedjeljnim izborima petog srpnja.

 

Na kraju mandata ove vlade nije ostalo ni traga od proklamirane političke stabilnosti, kada se smjeni 14. ministara koje je sam izabrao, ni pravne sigurnosti s ovakvim stanjem u pravosuđu, kao ni društvene pravednosti kad se izigra volja birača i kad se narodu uskraćuje pravo na raspisivanje referenduma.

Upravo se na ovim smjernicama 2016. temeljio politički program HDZ-a i Andreja Plenkovića.

Kad se podvuče crta, ostaje samo praznina, te iz toga razloga raste nervoza i tu treba tražiti razloge zašto su izbori u uvjetima (izmišljene) pandemije, na silu uspjeli nagurati u sred ljeta. 

Računica je bila jasna. Treba čitavu priču odraditi na prepad, jer najvećim strankama (HDZ-SDP) koji se na vlasti izmjenjuju ovih trideset godina ne odgovaraju ni red ni pošteno političko nadmetanje. 

Razlog više zašto su sve to računali izvesti na prepad je što oni (HDZ-SDP) imaju:

svoje organizirane stranačke mašinerije po čitavoj Hrvatskoj,

mogućnost da određuju pravila igre i datum izbora u sred ljeta,

– milijunske iznose za politički marketing i vojsku svojih pristaša u biračkim odborima,

– medije na svojoj strani, APIS i svu silu pritajenih, ali  dobro pozicioniranih i moćnih metuzalema i okađenih UDBAŠA (Manolić, Šeks, Lončar, Mesić, Gregorić, Granić…)

– i ono za njih najbitnije, mala izlaznost birača u ljeto i nedovoljno vrijeme da se politički suparnici pripreme za smislenu kampanju.

Pojam njihove vjerodostojnosti dobro se očituje i u nedavnim primjerima:

 1. Vijenac na Sutjesci je po svome izaslaniku Andrej Plenković dao položiti prošle 2019.
  Foto: Facebook / Roko Antić

  godine, ali ne sada uoči ovih izbora.

 2. Oprečni stavovi i na temu je li za djecu bolje da odrastaju u domu ili u istospolnoj zajednici.

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je kako bi ‘djeci bilo bolje u domu, ukoliko je ondje okruženje zdravo, nego kod istospolnih parova.

Odmah je brže bolje premijer ukorio “heroja nacije” rekavši da se ministar nije “najspretnije izrazio i da to nije stajalište stranke, a mi smo stav kao stranka iskazali.”

S druge strane kad HDZ-ovo pojačanje u prvoj izbornoj jedinici dr.Ivo Lučić na istu temu kaže: “Djeca nastaju, koliko ja znam, isključivo u odnosu muškarca i žene, ne znam niti jedan slučaj da je unutar nekakvih homoseksulanih ili bilo kakvih drugih zajednica da je rođeno dijete.

Prema tome, dijete treba biti odgajano u onoj sredini u kojoj je nastalo.”

Na ovo, razumije se, nije bilo nikakvog komentara.

I tko bi više mogao pristajati uz te šizofrene kontradikcije koje čovjeku vrijeđaju zdrav razum, pa se onda pozivati na to da si vjerodostojan?

U čemu? Jedino u prevrtljivosti!

 

 1. Bratska simbioza i u formi i u sadržaju.

Kad se samo na razini slogana kampanje usporede posljednji parlamentarni izbori s ovima danas, vidimo u njima sličnu ili istu formu pa tako i sadržaj. 

Prije četiri godine u ovo vrijeme tzv. Narodnu koaliciju okupljenu oko SDP-a predvodio je današnji hrvatski predsjednik Zoran Milanović. 

Pred glasače su tada izašli sa sloganom “SIGURAN SMJER”.

Sada je glavni slogan “RESTART” što bi u prijevodu značilo “novi početak”. 

Kad se promotre glavne perjanice te raznolike i brojne družine, očito je da bi oni restartirali Hrvatsku po obrascu iz 2000-te.

Tada je Ivica Račan na Pantovčaku imao tek ustoličenog Stipu Mesića, a danas je taj scenarij spreman pogurati novoizabrani predsjednik Zoran Milanović. 

 

Foto: Facebook / Roko Antić

HDZ u ove izbore izlazi s istim pleymakerom kao i 2016. samo ponešto sjedim Andrejem Plenkovićem. 

Krilaticu “Vjerodostojno” zamijenili su parolom “SIGURNA HRVATSKA”.

Ako će biti sigurna kao što je bila vjerodostojna, oslobodi nas Bože da toga budemo dostojni. 

 

Obje političke opcije igraju dakle na slogan SIGURNO.

Računaju vjerojatno da je narod toliko otkupio da i ne primjećuje kako je cijeli ustroj države skrojen upravo po njihovoj mjeri. 

To se najbolje očituje kroz nepravedni izborni sustav, kroz stanje u pravosuđu, u rastućoj korupciji na svim razinama, ovisnom gospodarstvu i kulturi bez identiteta, odnosu prema hrvatskom iseljeništvu i odmaka od kršćanskih vrednota. 

Samo tim kronološkim redom dolazimo do izravnih posljedica takvog upravljanja:

demokratskog deficita, nepovjerenja u sustav, pustih krajeva i praznih sela, negativne selekcije kadrova, nepotizma i klijentelizma na što sam kao dužnosnik javno upozoravao, iseljavanje radno sposobnog stanovništva, demografskog sloma i duhovne pustoši. 

Oni za sve to ne mare, već se vode jednim ciljem – očuvati hranidbeni lanac pod svaku cijenu.

 

Foto: Facebook / Roko Antić

Zajednički cilj je kao što vidimo IGRA NA SIGURNO.

I tu ni velika koalicija u skoroj budućnosti nije nemoguća. 

Jedino će tak zadržati stečene pozicije i SIGURNOST u onemogućavanju bilo kakvih pozitivnih promjena u društvu. 

Zbog toga su spremni poništavati narodnu volju i zajedničkim snagama rušiti referendumske inicijative koje su imale za cilj pravedniji izborni sustav u Hrvatskoj. 

Ukratko, samo za podsjetnik, SDP je to učinio 2014. Baukovom kombinatorikom s brojem upisanih birača, a po istom je obrascu ali s većom bešćutnosti je to HDZ učinio 2018., klasičnom krađom potpisa čiji je operativac bio Lovre Kušćević (danas pod istragom USKOK-a), a nalogodavac Andrej Plenković.

 

 1. Teniskim turnirom “Bratstva i jedinstva” razotkrivene su namisli mnogih srdaca.

 

Latinska poslovica Quod licet lovi, non licet bovi ili u prijevodu; “Što je dopušteno Jupiteru nije dopušteno volu” sjajno se uklapa uz našeg magistra pravnih znanosti koji se na početku svoje misije proslavio izrekom: “Ne može stranka biti talac jednog čovjeka”.

 

Foto: Facebook / Roko Antić

Uzalud nam tromjesečno propovijedanje o socijalnoj distanci, o proglašavanju bioteroristima sve one koji po saznanju da su bili u kontaktu sa zaraženom osobom nisu išli u samoizolaciju, već se normalno kreću među ljudim. Pozivima “budimo odgovorni” izludiše narod – a sad vidimo da se prema ovoj poslovici moćniku (premijeru) dopušta mnogo toga što se ne dopušta običnim ljudima. Ima li veće farizejštine od ovoga primjera?

 

Ne pomažu ni premijerove diplomatske finese, ni uspješno zavođenje medija kod korona krize, sve izrečene poluistine, očite laži i izvrtanje činjenica “heroja naših dana” u liku članova Nacionalnog kriznog stožera koji postade HDZ-ov stožer sa istim ljudima na njihovim izbornim listama.

 

Zadarski teniski turnir “bratstva i jedinstva” ogolio je čitavu stvar s koronavirusom do kraja.

Više nisu sigurni je li virus slabi ili jača, je li završio prvi val ili još traje, pogoduju li mu visoke ljetne temperature u slabljenju ili ga potiću, jesu li zaštitne maske obavezne ili nisu… 

Jedno sigurno znamo. Ako si član HDZ-a i bio si u kontaktu sa zaraženim osobama, ne trebaš ići u samoizolaciju. 

Narodna izreka kaže da su “u strahu velike oči”, pa bez obzira na pristranost medija pod njihovom kontrolom, na kupljene novinare i milijunske reklame, na rejting agencije i vječne (ne)ovisne političke analitičare (Macan, Puhovski, Gjenero, Ljubić, Maldini, Leinert-Novosel…) oni ne mogu kontrolirati narod koji je željan promjena. 

 

Živimo u tehnološki naprednom dobu kada ljudi lakše dolaze do Informacija. Putem društvenih mreža proizvode i stvaraju svoja mišljenja i tako ih reproduciraju. Ne ovise više o dnevniku i onome što će im režimski medij u njemu servirati. 

Zato sam u jedno siguran. Car je gol i izgubiti će izbore.

Podanici će mu povikati da je gol, tek u strahu zbog svog opstanka.

 

 1. Ima li nade ?

 

Foto: Facebook / Roko Antić

Ima . Bog nas uvijek iznenađuje, čak i kad nam se čini da je sve propalo. On uvijek ima rješenja i strpljivo čeka. Važno je vjerovati, moliti se, pouzdavati se u Boga i djelovati u skladu s darovima koje nam On daje.

 

U svakoj normalnoj državi bi političari i oni koji su bili protiv države bili proglašeni izdajnicima i ne bi mogli obnašati nikakve javne dužnosti.

No, Hrvatska je drugačija.

Ona je očito država koja nije smjela nastati i država čiji nastanak i dan danas veliki broj utjecajnih javnih elita nije prihvatila. Ali ima nade.

 

Nadu vidim, prije svega u Dragom Bogu, Odvjetnici Hrvata i svetom Josipu zaštitniku Domovine.

Što se tiče politike, ja ću svoje povjerenje i glas na ovim izborima dati listi Domovinskog pokreta.

Preferencijski glas nezavisnoj kandidatkinji Karolini Vidović Krišto, jer ju vidim kao egzemplara borbe za pravedniju i bolju Hrvatsku. 

Imao sam čast nedavno je osobno upoznati i organizirati njezino predstavljanje u Kistanjama.

 

Znakoviti su i napadi na Miroslava Škoru kao predvodnika Domovinskog pokreta.

On očito predstavlja opasnost za sve one naprijed opisane koji igraju na SIGURNO i ne biraju sredstva kako ga ocrniti pred narodom.

 

Imperativ za ozdravljenje naroda je kazniti na ovim izborima tridesetogodišnje veliko bratstvo, potom prionuti sveobuhvatnoj duhovnoj obnovi našeg naroda.

Ukinuti najmanje pet ministarstava i osnivati novo ministarstvo povratka i useljeništva.

Ima Hrvata s kapitalom koji se žele vratiti, samo traže uređeni državni sustav i pravnu sigurnost. Kad vratimo pola milijuna iseljenih Hrvata, možemo se nadati promjeni.

Je li ovo iluzija? 

Nije. Pravo je pitanje, zašto kao iseljenička zemlja već dvadeset godina nemamo jedno takvo ministarstvo?

 

Odbacimo globalizam, lažne demokršćane, nasljednike komunista i filozofiju srednjeg prsta.

Papa Ivan Pavao Hrvate je nazvao “Narodom nade”. 

Dokažimo to glasujući po svojoj savjesti, a ne nečijoj direktivi.

Ako nismo u stanju slušati svoju savjest, onda će nam se s pravom potvrditi da “narod zaslužuje onakvu vlast kakvu ima”.

 

Učinimo to zbog naše djece i onih koji nam svojom krvlju darovaše slobodu!

 

Roko Antić

 

Kistanje, 02. srpnja 2020.

Izvor: www.put-istina-zivot.com

 

Poštovani pratitelji portala,urednici drugih katoličkih,kršćanskih ili domoljubnih portala.Obavještavamo vas da sve članke,molitve,tekstove ispod kojih piše da je izvor portal PUT,ISTINA I ŽIVOT ( www.put-istina-zivot.com ) imate pravo preuzimati bez pitanja u količini koju sami odaberete uz napomenu da se tekstovi ne smiju dorađivati ili mijenjati kao ni citirati i pozivati na pojedine izreke autora teksta.Dakle,autorski tekstovi koji se preuzmu obavezno navesti izvor PUT,ISTINA I ŽIVOT s poveznicom www.put-istina-zivot.com.Također  dozvoljeno je preuzimanje fotografija ispod koje piše (FOTO:PUT,ISTINA I ŽIVOT/www.put-istina-zivot.com također bez dopuštenja dorade ili rezanja) i svjedočanstva koja su potpisana imenom autora a ispod piše izvor (PUT,ISTINA I ŽIVOT ili poveznica portala www.put-istina i zivot.com ) ili ispod teksta piše ( Podaci o osobi poznati uredništvu  ) Hvala vam i neka sve što radimo bude na slavu Bogu i neka vas prati Božji blagoslov!

Uredništvo portala PUT,ISTINA I ŽIVOT

www.put-istina-zivot.com

 

PODIJELI