Dvanaestoga prosinca, na blagdan Naše Gospe od Guadalupe, papa Franjo će u bazilici Svetoga Petra predvoditi koncelebrirano euharistijsko slavlje u čast zaštitnice Latinske Amerike, koje će započeti u 18 sati. Prije mise bit će održan svečani ulazak u baziliku zastavâ svih zemalja toga kontinenta, njihov poklon pred slikom zaštitnice, molitva „Guadalupske krunice“, te adventska molitva popraćena pjesmama latinskoameričke pučke tradicije. Misu će televizija prenositi u više zemalja latinskoameričkoga kontinenta.
Na svetoj će se misi pjevati poznata „Misa Criolla“, argentinskoga skladatelja Ariela Ramíreza, čijim će izvođenjem ravnati njegov sin, Facundo Ramírez. Zanimljivo je da je prije točno 50 godina Ariel Ramírez predstavio blaženomu Pavlu VI. to svoje, tada tek skladano, djelo.
Dan nakon euharistijskoga slavlja, u dvorani Patrističkoga instituta Augustinianum održat će se „guadalupski događaj“, koji je organiziralo Papinsko povjerenstvo za Latinsku Ameriku, u svrhu temeljitijega razmatranja ukazivanja i značenja poruke Naše Gospe od Guadalupe u stvaranju američkih naroda, te u odnosu na izazove današnjega svijeta.

Tekst preuzet sa mrežne stranice Radio Vatikana

Pripremio: Franjo Damir K.

 

PODIJELI