Hrvatsko-ugarska kraljica ubijena i rastrgana (1213.)

Dana 28. rujna 1213. ubijena je na osobito krvav način hrvatsko-ugarska kraljica Gertruda od Andechs-Meranije. Bila je majka sv. Elizabete Ugarske i kralja Bele IV. Arpadovića, kod nas poznatog kao vladar koji je Gradecu podario Zlatnu bulu. Gertruda je postala hrvatsko-ugarskom kraljicom udajom za kralja Andriju II. Arpadovića, poznatog po križarskom pohodu i po Zlatnoj buli koja je jamčila prava sitnom plemstvu.

Gertruda je imala zanimljivo podrijetlo. Otac joj je bio Bertold IV. od Andechsa, markgrof Istre i Kranjske te vojvoda od Meranije, a njegova je dinastija bila njemačkog podrijetla (nazvana je po mjestu Andechs u današnjoj Bavarskoj, tridesetak kilometara jugozapadno od Münchena). Bertold IV. od Andechsa naslijedio je titule markgrofa Istre i Kranjske, a od cara Fridrika Barbarosse dobio je titulu vojvode od Meranije, koja se vjerojatno odnosila na dio današnjeg hrvatskog teritorija (vjerojatno rijeka i istočna obala Istre).

Gertruda od Andechs-Meranije ne samo da je rodila sveticu (spomenutu sv. Elizabetu Ugarsku), nego joj je i sestra bila svetica, Hedviga Šleska. Nadalje, jedna je Gertrudina sestra postala francuskom kraljicom (Agneza od Andechs-Meranije). Najstarija kći Gertrude, Ana Marija, udala se za bugarskog cara Ivana Asena II. Pored Bele IV., rodila je i sinove Kolomana, kralja Galicije i hercega Slavonije, te Andrija II., knez Galičke Kneževine (danas u zapadnoj Ukrajini).

Kraljicu Gertrudu ubili su ugarski plemići na području gorja Pilis, sjeverno od Budima. Vjerojatan motiv bio je strah ugarskih plemića od dolaska Gertrudinih njemačkih rođaka na položaje moći u Ugarskoj. U to je vrijeme njen suprug kralj bio odsutan na bojištu, a kraljicu su urotnici ubili tijekom lova. Njeno tijelo zatim je navodno rastrgano.

Piše: Boris Blažina

Prvi let zrakoplovom oko svijeta (1924.)

Dana 28. rujna 1924. dovršen je prvi let zrakoplovom oko svijeta. Radilo se o pothvatu pripadnika američkog ratnog zrakoplovstva, a za let je korišten zrakoplov tipa Douglas World Cruiser (DWC). Radilo se o specijalno prerađenom Douglasovom torpednom bombarderu DT-2. Donald Douglas, čija je kompanija proizvela zrakoplove, bio je zrakoplovni dizajner čije je ime kasnije postalo dijelom imena znamenite kompanije McDonnell Douglas (poznate po zrakoplovima DC-10 itd.)

Preradu dizajna kojim je dobiven model Douglas World Cruiser vodio je, uz spomenutog Donalda Douglasa, i Jack Northrop, jedan od osnivača današnje goleme kompanije Northrop Grumann (proizvođači stealth bombardera B-2 Spirit). Douglas World Cruiser imao je, između ostaloga, izrazito povećane spremnike za gorivo.

Na put oko svijeta krenula su istodobno četiri zrakoplova tipa Douglas World Cruiser, i to 6. travnja 1924. godine. Početna im je točka bila lokacija Sand Point pokraj američkog grada Seattlea. Jedan od četiriju zrakoplova srušio se iznad Aljaske, a drugi je morao prisilno sletiti u Atlantiku (posade su u oba slučaja preživjele), no ostala dva nastavila su put. Preletjeli su sa sjevernoameričkog na azijski kontinent izbjegavajući ulazak u zračni prostor SSSR-a, budući da za to nisu imali dozvolu. Leteći uz obale Kine došli su do Indokine, a zatim preko Indije i Bliskog istoka ušli u Europu.

Atlantski ocean preletjeli su preko Islanda i Grenlanda. Doletjevši do Seattlea zatvorili su puni krug ukupno preletjevši 44.342 kilometara. Čitav je let trajao 175 dana, tj. nešto manje od šest mjeseci. Kompanija Douglas koristila je za oglašavanje činjenicu da je njenim zrakoplovima prvi put obiđen svijet. Dapače, čak su izmijenili svoj logo u prikaz globusa koji obilaze zrakoplovi.

Izvor: Povijest.hr

PODIJELI