Nova velika akcija Kršćanske sadašnjosti: Na korizmenom putu…

14

 

 

Ako ne vjeruješ u uskrsnuće, gdje je tvoja nada?

Papa Franjo

 

Bez vjere u Isusovo uskrsnuće čovjek nema nade. „No upravo nas uskrsnuće otvara većoj nadi, jer otvara naš život i život svijeta Božjoj vječnoj budućnosti, punoj sreći, sigurnosti da zlo, grijeh, smrt mogu biti pobijeđeni. I to nas potiče da živimo s većim pouzdanjem svakodnevne stvarnosti, da se s njima suočavamo hrabro i zauzeto”, riječi su to pape Franje iz knjige Božja muka – nada za tebe, jedne od knjiga u izdanju Kršćanske sadašnjosti koja čitatelja spremno prati na korizmenom putu, hodu prema Uskrsu.

Upravo u povodu priprave za najveći katolički blagdan – Uskrs – Kršćanska sadašnjost pokrenula je veliku akciju naziva Na korizmenom putu, koja uključuje popust od 30 % na niz naslova, od knjižica križnoga puta do dubokih duhovnih, teoloških promišljanja o Kristovoj muci i uskrsnuću. Popust od 30 % na izabrane naslove vrijedi i u knjižarama Kršćanske sadašnjosti i u web knjižari, a za svaku kupnju iznad 100 kuna dobiva se prigodna knjiga na dar.

Osim tridesetak pojedinačnih naslova (među kojima su, primjerice, Pođi za mnom (Tomislav Ivančić), križni put Ženo, ne plači (Romano Guardini), Isusova muka i smrt prema Markovu evanđelju (Anto Popović), Razlozi za radost i nadu (Anton Tamarut) i mnogi drugi), na akciji koja traje od 19. veljače do 11. travnja 2021. mogu se pronaći i dva zanimljiva paketa knjiga.

Uskrsni paket – Oluja će proći

Prvi paket uključuje knjige Oluja će proći (vlč. Odilon Singbo), Paradoksi križa (Enzo Bianchi) i Svitanje iza Golgote (Ante Kresina) te se može kupiti po cijeni od 120 kuna (umjesto 185 kuna u punoj vrijednosti). Knjiga vlč. Odilona Oluja će proći čitatelja vodi s Kristom kroz korizmenu svakodnevicu, kratkim poglavljima koja nose originalna promišljanja autora o univerzalnim istinama i iskustvima kršćanske vjere, ali i logici križa. Uz tu knjigu koja je s razlogom postala prava uspješnica hrvatskoga kršćanskog štiva, ovaj paket uključuje i knjigu Paradoksi križa u kojoj autor Enzo Bianchi pokušava čitatelju približiti shvaćanje ‘paradoksa’ zla koje potkopava život, ljubavi koja pobjeđuje smrt, duha kojega čini tijelo, kraljevstva Božjeg koje nas očekuje bez negacije naše vjernosti zemaljskome. Svitanje iza Golgote uključuje pak razmišljanja Ante Kresine nad evanđeljem, usmjerene na duhovne vježbe, sabranost, molitvu u preduskrsno vrijeme.

Uskrsni paket – Božja muka – nada za tebe

Drugi paket uključuje knjige Božja muka – nada za tebe (Papa Franjo), Za križem u slici i riječi (Anton Šuljić) i Da progledam (Stjepan Lice) te se može kupiti po cijeni od 150 kuna (umjesto 230 kuna u punoj cijeni). Papina knjiga Božja muka – nada za tebe sadržava njegove najljepše i najpotresnije misli, nagovore i molitve izrečene u raznim prigodama, a sve ih povezuje vazmeno otajstvo. Korizma, posebice Veliki tjedan i vazmeno vrijeme, prigoda su da u ruke uzmemo upravo ovu knjigu koja će čitatelju podariti nadu i duhovni oslonac. Za križem u slici i riječi čitatelju će približiti umjetnička djela križnih putova, napose u osorskoj katedrali, uz dodatak tekstova za svaku postaju križnoga puta. Djelo Da progledam knjižica je razmatranja koja slijedi postaje križnoga puta pružajući vjerniku mogućost da na svakoj postoji posveti trenutak razmišljanju o Isusu i njegovoj patnji te ga potakne na razmišljanje o vlastitim postupcima.

Naslove na akciji pratite u rubrici Akcije na www.ks.hr do 11. travnja 2021. ili posjetite knjižare Kršćanske sadašnjosti u Zagrebu, Karlovcu, Mariji Bistrici, Osijeku, Zadru ili Splitu. Osim u knjižarama i web knjižari, knjige Kršćanske sadašnjosti naručiti se mogu i:

1) telefonom: 01/6349-030;  01/6349-031

Nazvati možete od ponedjeljka do petka od 8 do16 sati

(Naručeno možete platiti po predračunu, pouzećem)

2) elektroničkom poštom: [email protected] 

Dovoljno je da navedete svoje podatke, naziv i količinu željenih knjiga te adresu dostave.

(Naručeno možete platiti po predračunu, pouzećem)

PODIJELI