Dječja bolnica “Bambin Gesù” spremna primiti Charlieja!

81

Nakon Papina apela za malog Charliea, posredovala je rimska bolnica «Bambino Gesu» koja je izrazila spremnost prihvatiti dijete koje pati od rijetke bolesti, koju Britanski liječnici drže neizlječivom, spremni isključiti respirator koji ga drži na životu. Pomoć su također ponudili predsjednik Trump i jedna američka bolnica.

Nakon što je papa Franjo izrazio nadu da se želja Charlijevih roditelja da svoga sina „prate i liječe do kraja”, ne zanemaruje, bolnica «Bambino Gesu» je malome Charlieu otvorila svoja vrata. Predsjednica dječje bolnice, Mariella Enoc je objavila kako je od Ravnatelja za sanitet bolnice, zatražila da s londonskom bolnicome, gdje je dijete smješteno stupi u kontakt i provjeri postoje li uvjeti za eventualni transfer djeteta u rimsku bolnicu:

„Znamo da je slučaj beznadan – rekla je – i kako se vidi – nema učinkovite terapije „no, kao što je Papa potaknuo u petak u tweetu, treba ”braniti ljudski život, pogotovo kada je pogođen bolešću, zauzetost je ljubavi koju Bog povjerava svakom čovjeku.„ ”Prema riječima Svetog Oca, koje se odnose na maloga Charliea – objašnjava  doktorica Henok – dobro  izražavaju poslanje bolnice «Bambino Gesu».

Charlie je uzburkao i Sjedinjene Države. „Ako možemo pomoći, rado ćemo to učiniti”, napisao je u tweet poruci predsjednik Trump, odgovarajući na traženje roditelja da se dijete podvrgne eksperimentalnom liječenju u jednoj američkoj bolnici.

Spomenuta bolnica, koja nije otkrila ime, ponudila se preuzeti brigu o liječenju djeteta besplatno. U istom kontekstu, britanska premijerka Terezija May, je rekla kako su sve njezine misli upravljene Charlieu i njegovim roditeljima. U međuvremenu, u svijetu se množe inicijative za molitve za Charliea.

Izvor: Vatikanski radio

PODIJELI