~ VJERSKO LICEMJERJE ~

250
FOTO: Damir Bićanić

ČUVAJTE se vjerkog licemjerja !….to je kada tako puno pogrešaka i grijeha ..stalno vidiš u životu drugoga, dok si istovremeno slijep/a…na svoje osobne pogreške i grijehe.
To je dok uporno vidiš besćutnost…oholost…licemjerje…zlobnost…slabost…griješnost…bezobraznost…nevjeru…itd…..u životu drugoga….a svoju opakost…licemjerstvo…lošu vjeru..i ponašanje ne vidiš ! …..to je kada se ne libiš…istog tog drugog javno oklevetati…pričati o njemu loše drugima…i predstavljati ga loše….a sebe u tome ne vidiš ! To je kada tuđu vjeru omalovažavaš…ponižavaš….i obezvrijeđuješ….a sebe stavljaš na….PIJEDESTAL…svetosti svoje….!
To je kada u drugme vidiš niskost i pripadanju zlu….a sebi si samosvet/a !…..to je kada bol drugoga ne razumiješ…a svoju bol uzimaš za opravdanje da grizeš tog drugog !
To je kada drugog optužuješ za sljepost….a sljepoča iz tebe vrišti…to je kada druge zavaravaš svojim nabrijanim egom…i povjeruju ti…
To je ono kad sebe u ovim riječima nećeš prepoznati ….ali ćeš zato sve to vidjeti u nekom drugom…!!!

Ćuvaj se vjerskog licemjerja….jer nije Bog koji to nadahnjuje..nego lažac koji sve vara koji mu se daju…!
Čuvajte se….jer vas to može odvesti na put propasti…i svakog koga ste zavarali….i na zabludu naveli….ali Puta nećete vidjeti !
Bolje je i ne ući u vjeru….NEGO vjeru podložiti…i posvetiti…SEBI !

“…A zašto vidiš trun u oku brata svog, a brvna u oku svom ne osjećaš ? Ili, kako možeš reći bratu svom: Stani da ti izvadim trun iz oka tvog; a eto brvno u oku tvom? Licemjeru ! Izvadi najprije brvno iz oka svog, pa ćeš onda vidjeti izvaditi trun iz oka brata svog….”

FOTO: Damir Bićanić
PODIJELI