Vjera za ustrajati

63

Jer, si čuvao ustrajno moju riječ … (Otkrivenje 3:10)

Ustrajnost znači više od izdržljivosti – više od pukog držanja do kraja. Život osobe koja je sveta, u Božjim je rukama poput luka i strijele u rukama strijelca. Bog cilja na nešto što pojedinac koji je svet ne može vidjeti, no  naš  Gospod nastavlja natezati i napinjati, a svako malo pojedinac kaže: “Ovo više ne mogu izdržati.” Međutim Bog ne obraća pozornost to, te nastavlja natezati sve dok mu se na vidiku ne ukaže cilj, a tada odapinje strijelu i pušta je letjeti. Prepustite se Božjim rukama. Postoji li nešto u vašem životu za što vam je trenutno potrebna ustrajnost? Održavajte svoj prisni odnos s Isusom Kristom ustrajnošću vjere. Objavite poput Joba: “Pa da me i ubije, opet ću se uzdati u njega” (Job 13:15).

Vjera nije neka slaba i bijedna emocija, već je snažno i energično pouzdanje izgrađeno na činjenici kako je Bog sveta ljubav. Iako Ga trenutno ne možete vidjeti niti možete razumjeti što radi, vi ga (po)znate. Katastrofa vam se u životu događa kad vam ponestane mentalne smirenosti koja proizlazi iz toga, da sebe utvrdite u  neprolaznoj istini kako je Bog sveta ljubav. Vjera je najveći poduhvat vašeg života, kad se odbacujući sebe, bacite s potpunim pouzdanjem u Boga.

Bog se usudio i uložio sve svoje u Isusa Krista kako bi nas spasio, a sada želi, da se mi usudimo uložiti sve što je naše, s potpunim odricanjem od sebe te povjerenjem u Njega. Postoje područja u našem životu, u kojima ta vjera još uvijek nije djelovala u nama, mjesta koja Božji život još nije dotaknuo. Ni jednog takvog područja nije bilo u životu Isusa Krista, te ni u našem ne treba biti niti jednoga. Isus se molio: “A ovo je život vječni: da upoznaju tebe…” (Ivan 17: 3). Stvarni značaj vječnog života je sadašnji život koji se može suočiti s bilo čime bez kolebanja. Ako zauzmemo taj i takav stav, život će postati jedna velika romansa tj. veličanstvena prilika da cijelo vrijeme vidimo čudesne stvari. Bog nas disciplinira kako bi nas nas doveo u ovo središnje mjesto snage.

– Oswald Chambers – kapelan britanske vojske

Trenutak za promišljanje:

Jesam li Mu se prepustio da me upotrebljava kako i kada to On želi? Jesam li voljen odreći se svega kako bi me On doveo u stanje potpune i stalne spremnosti na to?

PODIJELI