Krug vječne svete Mise

3065
FOTO:J.Jurčević/www.put-istina-zivot.com

 

 

Vječni Oče, prikazujemo Ti
Predragocjenu Krv Isusa
Krista kao zadovoljštinu
za svoje grijehe,
na utjehu
duša u čistilištu
i za potrebe svete Crkve

Poziv za sudjelovanje u krugu Vječne sv. Mise

Slično kao i druga misijska djela, tako i Družba misionara Krvi Kristove ima vlastitu tzv. “Vječnu sv. Misu”. Papa Lav XIII. blagoslovio je ovu inicijativu 1886. godine, da bi na taj način dao poticaj za podupiranje misijskih djela Crkve.

Na čemu se temelji sudjelovanje u Vječnoj sv. Misi?

Često se želimo predati Gospodinu kroz sudjelovanje u Euharistiji. Želimo zahvaljivati ili moliti u svojim radostima, brigama ili na nakanu drugih osoba, bilo živih, bilo pokojnih. Kako ponekad nemamo priliku da u vlastitoj župi dobijemo osobnu misnu nakanu, Misionari Krvi Kristove stoga su ustanovili krug “Vječne sv. Mise”. On se temelji na tome da Misionari svake godine u različitim mjestima na svijetu slave četiri tisuće sv. Misa na nakanu upisanih u Krug. Čine to iz zahvalnosti za priloge u misijske svrhe.

Kako se upisati u Krug?

Da bi pripadali krugu Vječne sv. Mise, dosta je prijaviti Misijskoj kući imena i prezimena osoba koje žele u njemu sudjelovati, ili one koje želimo povjeriti u posebnu euharistijsku molitvu Misionara Krvi Kristove. Ako netko želi prijaviti drugu osobu bez njezina znanja ili za pokojnu osobu, takav “upis” ima značenje zagovorne molitve.
Pripadnost u Krug ne treba obnavljati jer je ona trajna, traje i poslije smrti. Ako netko želi dobiti za sebe ili za druge potvrdu upisa u Krug, treba dati odgovarajuću adresu i odmah u prijavi javiti Misionarima Krvi Kristove.

Je li potreban prilog?

Prilog za misne nakane ne smije se smatrati “naplatom”. Ne mogu se “kupiti” ili “prodati” Božje milosti. Plod sudjelovanja u sv. Misi ne ovisi o visini novčanog priloga. Primjer “udovičinog novčića” podsjeća nas da je vrijednost dara u Božjim očima drugačija nego u očima ljudi. Neka svatko daje radosno i dragovoljno prema vlastitim mogućnostima i potrebama misijskih djela. Isto tako, ako netko želi više puta kroz svoj prilog podupirati ovo misijsko Djelo Crkve, neka sam odluči koliko često.

Na što nas potiče sudjelovanje u Vječnoj sv. Misi?

Novčani dar treba biti vanjska oznaka predanja samog sebe na nakanu spasenja svijeta. Naše molitve i darovi povezani s misnom nakanom imaju toliko vrijednosti kod Gospodina, koliko su znak ljubavi i izraz života po Evanđelju. Nema obveze moliti posebne molitve, no ipak, preporučuje se da pristupajući u krug Vječne sv. Mise produbimo u sebi euharistijsku duhovnost kroz često sudjelovanje u Euharistiji i sv. Pričesti. U tome nam posebno može pomoći molitvenik “Slavimo Krv Kristovu”, kao i listić “Živi kalež” na koji se možete pretplatiti u Misijskoj kući. Ako želite dobiti informacije o misijskom Djelu, Družbe i o Zajednici Krvi Kristove za laike, možete se obratiti na adresu:

Misijska kuća sv. Gašpara
Družba misionara Krvi Kristove
Razgled 3
10 000 ZAGREB
tel./faks: 01/ 45 00 130
E-mail: [email protected]
Stranica na Internetu: www.cpps.hr

 

 

PODIJELI