(VIDEO) HRABRA ZADRANKA PROGOVORILA O ŽIVOTU U SIROMAŠTVU ‘Ne želim da mlađa sestra dočeka moje godine ovako’

147

Put do toplijeg doma je težak.

Autor: CroExpress

Prije nekoliko dana Laura Dragaš napunila je osamnaest godina. I dok se na ulici ova maturantica Turističke škole u Zadru ni po čemu ne razlikuje od svojih vršnjaka, po mnogo čemu nije poput drugih. O svom životu i odrastanju u siromaštvu ova mlada i hrabra djevojka odlučila je javno progovoriti za HRT.

Njezine teške životne prilike za mnoge one koji je znaju iz grada i škole, bit će iznenađenje. No, shvatila je da ovako više ne može.


Clipboard01
 

Mala trošna kućica, njihov je dom. Kuhinja od svega nekoliko četvornih metara jedini je prostor koji se grije. Soba u kojoj spava cijela obitelj nalazi se na drugoj strani dvorišta. Na otvorenom je umivaonik i wc. Ovdje svega nedostaje osim Laurine volje da se nešto uskoro promijeni.

Njezini roditelji nisu im uspjeli osigurati ono najpotrebnije. Otac je radio u građevinskom sektoru, prije nekoliko godina postao je višak i ostao bez posla. Majka se uspijeva zaposliti samo u sezoni.

Laura je odavno naučila da je život borba. Naučila je i da imati pravo na nešto, ne znači da ćeš ga i ostvariti. Put do toplijeg doma je težak. Ni kućica u kojoj žive nije njihova. Za pomoć su se obratili na brojne adrese. Njihove oči sada su uprte prema gradu Zadru.

Ili dobrim ljudima. Lauri i njenoj obitelji možete pomoći uplatom na broj računa HR8024070003104973657 (Laura Dragaš).

13.02.2018.

 

Izvor: http://www.croexpress.eu/

PODIJELI