Stop bogopsovci

277

Nedavno sam došao s terena i cimeri u mojoj sobi su bili okorjeli bogopsovači koji su rafalno izgovarali sve moguće psovke u kojima se spominje dragi Bog. Na poslu su i ostali kolege psovali Boga, a svi su Hrvati i katolici, što je naravno još žalosnije.
Jedan kolega koji je bio među nama je pravoslavne vjere i on jedini nije psovao. Malo sam razmišljao o tome jer sam upoznao mnoge ljude druge vjere – muslimane, pravoslavce i protestante i nisu bili neki bogomoljci, ali od njih nisam čuo bogopsovku.
Hrvati, pogotovo mladi dečki bogopsovači valjda žele svojom bogopsovkom pokazati svoju nadmoć nad ljudima, pa i nad samim Bogom. To je ono – kao na Veliki Petak kada je čovjek ubio Boga i razapeo ga na križ. To radimo i mi svojim grijesima, a bogopsovači su prvi koji svojim bogopsovkama stvaraju bolne rane na Kristovom tijelu. Mnogi bogopsovači nisu ni svjesni da svojom bogopsovkom navlače prokletstvo na sebe, svoju obitelj, pa i na svoju firmu koja nas uvijek zakine za nešto i naš rad vrednuje niže od potrebnog. Nije ni čudo što je tako kada je naša firma leglo bogopsovača.
Promijenit će se stanje u obitelji, radnome mjestu i državi kada se odreknemo bogopsovke i kada se pokajemo za naše uvrede koje nanosimo Bogu. Hrvatska nema blagoslova jer su mnogi bogopsovači spriječili Bogu da zavlada i da nas učini sretnim i zadovoljnim narodom. Zato svi vi koji niste psovači, koji vjerujete u Boga i koji molite, nemojte biti u molitvi sebični i nemojte moliti samo za sebe. Molite za obraćenje grešnika, a posebno za obraćenje bogopsovača – kad se oni obrate sve će biti drugačije, zavladat će mir, ljubav, blagoslov i zadovoljstvo u našim srcima, a Hrvatska će biti zemlja blagoslova u kojem će svi biti zadovoljni. Bez molitve i Dragoga Boga to nećemo postići i zato molite, molite, molite i blagoslivljajte da bogopsovka nestane iz naše okoline jer samo tada će nam svima biti bolje. Bogopsovka i Božji blagoslov ne mogu ići skupa.

Neka vas prati Božji blagoslov!

MIR I DOBRO!

 

J.Jurčević

PODIJELI