SPAŠENA! HVALA VAM, VAŠA MOLITVA JE ČUDO: Mala Rita dobila je pravo srce, kirurzi u šoku!

462

Autor: Snježana Vučković

Prije tri dana majka malene djevojčice Rite objavila je apel za pomoć na društvenim mrežama koji su proširile tisuće ljudi. Riječ je bila isključivo o duhovnoj pomoći putem zajeničke molitve koja je Riti bila potrebna zbog iznimno riskantne ugradnje “umjetnog srca”, tj. pumpe koja bi malenu održavala na životu dok ne dočeka pravog donora.

Ugradnja “umjetnog srca” nije tekla glatko, jer postavljanje pumpe na desnu stranu Rita ne bi preživjela, pa je postavljena samo na lijevu. Sljedećih 30 sati, liječnici su okarakterizirali kao kritične, no onda se dogodilo čudo… Preko noći, pojavilo se pravo srce…

Zrakoplovom Vlade RH za potrebe transplantacije, iz Beča je stiglo pravo srce koje je danas maloj Riti uspješno transplantirano!

Marija Šapina Gale, humanistica iz Zagreba koja je i ovog trenutka u KBC Rebro, podijelila je s nama svoje emocije:

“Proživljavam mjesecima s njima sve, svaki svoj slobodan dan sam posvetila Riti i odlasku u posjetu… Nitko se nije nadao ovakvom ishodu i nade je bilo sve manje. Zadnjih par dana smo skoro pa počeli gubiti nadu jer se stanje jako pogoršalo. Da jučer nisu išli na to “umjetno srce”, Rita ne bi izdržala više od par dana”, uzbuđeno nam javlja Marija Šapina Gale i dodaje:

“Kirurzi su kao i mi u šoku i komentirali su da ne mogu vjerovati kako je sve preživjela uz riječi “od čega je da je tako jaka”. Svi smo bilin ushićeni kad se pojavilo “pravo srce”. Ritini roditelji su jako emotivni i sretni, a ovim putem ujedno zahvaljuju roditeljima donora i u molitvi su da im Bog da snage…Zahvalni su svim koji su molili za njihovo dijete”, doznajemo od Marije.

Autor: Snježana Vučković
Izvor: Dnevno.hr
PODIJELI