Samo jedna je istina

553

Istina kazana u ljubavi se ne može pobiti, jer dolazi od Boga, i Bog koristi našu poniznost kako bi drugim ljudima kroz savjest postavio dubine Istine u srce, jer Bog ne želi da Mu niti jedno dijete propadne, a ako se nakon Istine rečene u ljubavi netko protivi, potrebno je zaustaviti svoj govor i samo blagosloviti i pomoliti se, dati Bogu da tada čini, jer se zloduh uvukao kako bi blokirao Istinu u čovjekovom srcu.
Ako zaustavimo govor i nadodamo samo blagoslov, pomolimo se, Bog će učiniti ono što je potrebno toj osobi i ukazati na Istinu, ako nastavimo govoriti nešto što nije u ljubavi samo da bi nešto dokazali, Bogu smo onemogućili da čini jer nismo čovjekovo srce blagoslovili i podali Njemu pristup.
Tako samo činimo grijeh propušta i grijeh protiv zapovijedi – ljubi bližnjega svoga kao samog sebe – (Jer i ti želiš znati Istinu kazanu u ljubavi ). Taj grijeh je najčešći kod nas i to nije Evanđelje kojim nas Isus poučava. Osoba počinje imati krivi stav o Istini i počinje našim grijehom sablažnjavati druge.
Ili ćemo dakle dati Bogu prostora snagom Duha Svetoga u poniznosti, ili ćemo sablazniti čovjeka navodnom mudrošću ovoga svijeta govoreći nešto što nije iz ljubavi koja nije od Duha Svetoga, Božji blagoslov.

Stjepan Tustić – Ljubav

Odabrao: Josip Jurčević

PODIJELI