HVALA TI NA MODERNIM POMAGALIMA

– I tako nakon cijelog radišnog dana na nogama, što na poslu što kod kuće, sjednem za tipkovnicu i u trenu znam na čemu danas zahvaliti. Prebrajam što sam sve danas napravila od kada sam došla kući: s obzirom na to da smo u rušenju kupaone, majstor je skidao stare pločice. I sad, krene ručno tuckati, jednu po jednu, i nakon zida i pol uzme on strojček i poskida ostatak pločica u svega par minuta. Kad je završio, pokupi krupno smeće, uzme neki Veeeeliki usisvać i počisti sav nered u kupaoni. Ja sam samo došla sa krpicom i prebrisala. Krasno zar ne! Dok je on ”uništavao” kupaonu, ja sam se primila kuhinje: na jedan gumbek upalila sam štednjak i napravila ručak. Počistila suđe, posložila ga u perilicu i krenula dalje za poslom. U svega par minuta mogla sam krenuti dalje, bez da dragocjeno vrijeme trošim da odem po drva, zakurim vatru, skuham, očistim i operem suđe, obrišem ga,….ja sam svoje popodne skoro cijelo provela uz svoju djecu. I sada, uz ritmične zvukove perilice za veš, umjesto da ručno rifljam negdje na potoku, perem, ispirem i tako par sati, ja miru sa svojom obitelji čekam počinak. Zar ti ”strojčeki” nisu onda vrijedi zahvale?

Dobri Bože, hvala Ti! Zaista si na sve mislio! Koliko nam slobodnog vremena pokloniš zahvaljujući raznim pomagalima koji nam osiguravaju sigurniji i brži rad! Koliko više vremena imamo za sebe i svoje potrebe i želje, a ne da smo robovi u vlastitim domovima. Nekada je život bio stvarno težak, i hvala Ti što si nam i takvim napretkom omogućio da sada živimo drugačije. Kvalitetnije. Ispunjenije. Sjetimo se samo košnje trave nekad i sad, pa poljoprivrednika koliko im razni kombajni i traktori olakšaju i ubrzaju rad na polju! Nekada su žene nakon cjelokupnog dana ispunjenog radom, cijele noći tkale platno za odsudnu odjećicu svojoj obitelji. Iskreno, ne mogu to ni zamisliti.
Netko će reći-ali sve to košta!
A ja ću reći-koji to novac na svijetu može nadomjestiti vrijeme utrošeno na obaveze, umjesto da isto to vrijeme provedemo s najmilijima u zagrljaju?

LIJEPO NAM JE TU, BOŽE! HVALA TI!

 

 

Ako imate dara od Boga ali i nadahnuća,napišite vašu opću nakanu tj. molitvu iz srca pa nam pošaljite na email adresu [email protected] i vašu molitvu ćemo objaviti na portalu.Također neke molitve će se čitati u nekoliko molitvenih zajednica i pred Presvetim.Budite i vi dio naše male virtualne zajednice.Neka vas prati Božji blagoslov!

Izvor: www.put-istina-zivot.com

PODIJELI