Oče, ti koji si izabrao svetog Josipa da bude zaštitnik svetoj obitelji, tog tihog i samozatajnog radnika, koji nije puno pričao, al’ je zato vjerno i odano se odazvao Tvome pozivu upućenog po Anđelu Gabrijelu.
Oče, Tebe molimo daj da i mi čujemo i prepoznamo glas Anđela koji nam poruku tvoju želi prenijeti i na budnost pozvati. Toliko smo sebični i uspavani, tromi i bezosjećajni, prvenstveno prema sebi, pa onda prema svojim ukućanima. Tebi upućujemo mnoge molitve, a ne slušamo tvoje riječi, Odbacujemo primjer nesebične ljubavi u Obitelji Svetoj koja se žrtvovala i dala.
Kao što je Djevica Marija Tebi vjerovala i svoj odlučni “DA” izgovorila, Josip Sveti koji je iz sna ustao i na put krenuo da uzme svoju ženu i da spasi dijete, po toj ljubavi i predanju , daj da vlada ljubav i sloga u svim obiteljima. Da muž i žena budu zaista jedno tijelo,a djeca da budu dar života njihova sjedinjenja.
Oče, umnoži nam vjeru, učvrsti ufanje, usavrši našu ljubav da živimo sveto po primjeru Svete obitelji koja je od početka kalvariju života prošla,al uz ljubav i pouzdanje u vodstvo Tvoje do punine svetosti su došli.
Oče, daj da slijedimo Put koji Istinu svjedoči koja u Život vječni prema Tebi vodi.

( Molitvu prema nadahnuću napisala Ankica Čolić – 11.01.2020. )

 

Ako imate dara od Boga ali i nadahnuća,napišite vašu opću nakanu tj. molitvu iz srca pa nam pošaljite na email adresu [email protected] i vašu molitvu ćemo objaviti na portalu.Također neke molitve će se čitati u nekoliko molitvenih zajednica i pred Presvetim.Budite i vi dio naše male virtualne zajednice.Neka vas prati Božji blagoslov!

Izvor: www.put-istina-zivot.com

 

 

PODIJELI