Poziv na veliku promociju eko slikovnice “Ana i Lana”

90

Djeca će sada kroz zabavu lakše i brže izgraditi odgovornost i brigu za okoliš!

“Pozivamo vas na veliku promociju eko slikovnice “Ana i Lana” koja će se održati 29. listopada

u 11:30 na poznatom nogometnom igralištu pri salezijanskoj župi B. D. Marije pomoćnice na zagrebačkoj Knežiji.” riječi su autora Ante Čaljkušića i akademske umjetnice Smiljane Čoh.

Svijet slikovnica je bogatiji za još jednu i to vrlo posebnu i nesvakidašnju priču.

Autor ove originalne slikovnice “Ana i Lana” je Ante Čaljkušić. Nakon svoje

prve autorske hit knjige “Zvrk u Božjim rukama” odlučio je napisati i svoju prvu

slikovnicu jer, kako kaže, njegova djeca Ana i Josip, posebie Ana, doživljavaju

ovu priču kao pravu ekološku pustolovinu, osobito stoga što ju je osmislio kao mali igrokaz u kojem svatko od njih ima svoju zanimljivu ulogu koja ih toliko angažira i zabavlja da sasvim spontano i s užitkom usvajaju potrebna znanja o prirodi i njenoj zaštiti.

Upravo tekst u obliku dramske predstave čini ovo djelo netipičnim za slikovnicu. Autor je sa stručnim timom pomirio i uskladio dramski pristup sa zakonitostima izrade slikovnice. Veliku je uloguo digrala akademska umjetnica Smiljana Čoh čije su ilustracije pogodile bit priče. Pune su detalja, a emocije na licima izrazila je majstorski.

Podjsetimo, Smiljana Čoh je radila za niz stranih autora čija su djela dobivala prestižne nagrade. Hoće li slično biti i s ovom slikovnicom njih dvoje o tome ne razmišlja, cilj je, kažu, postignut.

Ante i Smiljana časte kavom i čajem te će odgovarati na sva pitanja i približiti kako je prolazio stvaralački proces.

“Na izradu slikovnice potakla me i vrlo aktualna ekološka tematika. Sada emo svi na vrlo zabavan način lakše i brže kod djece izgraditi odgovornost i brigu za okoliš. Naravno, ova slikovnica ne može nadomjestit naše svakodnevno zalaganje jer djecu najbolje I najbrže učimo vlastitim primjerom.” – iz autorovog osvrta za roditelje.

Pokrovitelji i vanjski suradnici: “Kik – Hrvatska”, “Hedona”.

PODIJELI