Niti ne pomišljajte da nećete osjetiti posljedice svog ponašanja prema drugome, pogotovo bližnjem.
Mnogi se loše odnose prema drugima, bahati su, agresivni, egoistični, manipuliraju, nameću, iskorištavaju, fizički napadaju, žele da im je sve podložno, galame, razbijaju itd. Niti ne slute da su ‘uzjahali’ zvijer koja ih vodi u propast!
Niti ne pomišljajte da će to u životu proći, i da posljedice takvog ponašanja nećete jednog dana osjetiti i na vlastitoj koži. Kako sijete, tako će te i požnjeti! Zaplakat će svaka duša koja Boga nije poslušala “Ne činite drugome ono što ne želite da se vama čini!”.
Zato, krenite ka dobrom. Poštujte ljude oko sebe, a ponajviše svoje roditelje i bližnje. Kako se vi prema roditelju ponašate, moglo bi i vaše dijete prema vama jednoga dana, to želite?!
Gajite Mir Božji u sebi. Odnosite se prema drugom s poštovanjem i uvažavanjem njegovog bića i duha koji isto Bogu pripada. Praštajte i ne uznosite se na drugima. Spustite se na zemlju na vrijeme, kako vas život ne bi lupio o zemlju!
Na kraju, nađite spas u Isusu Kristu, molitvi i blagoslovu. Imat ćete istinski Mir! No, ne govorite da ste Isusovi dok god ste podložni gore opisanom ponašanju, jer Sveto Pismo lijepo piše što vjernik treba biti, što i kako činiti, i kako se prema drugima i općenito ponašati! S toga puta nikad ne skrećite, jer kad skrenete, tada vas netko drugi vodi. Taj ‘netko drugi’ – Božji je neprijatelj!
Na kojoj i čijoj strani je svaki pojedini među nama?!

Božji blagoslov svim Božjim dušama, kao i onima koje lutaju !!!

Damir Bićanić

PODIJELI