Papa – Šimun Petar

292

 

”Ti si Krist – pomazanik – Sin Boga živoga”. Te je riječi Petar uputio svome učitelju, kada ga je upitao: „Što ti kažeš, tko sam ja?“ A njemu Isus na to priznanje odgovori: ”Na tebi ću sagraditi Crkvu svoju da ju i vrata paklena neće nadvladati”! Ovaj susret Isusa i Petra, mora biti susret očiju – Vjere i mene! Odgovor mora biti kao i Petrov: ”Ti si taj” – nitko drugi! Odgovor pun vjere, bez kockanja, vaganja i sumnji.

Petre – namjesniče Kristov ovdje na zemlji, hvala ti na tolikoj vjeri u Krista, Boga svoga kojega si ne samo priznao u srcu, već ga pred svim učenicima priznao za svoga Spasitelja i Otkupitelja. A on te nagradio i priznao pred svim učeniciman kao budućega svoga nasljednika, ovdje na zemlji do svršetka svijeta – do njegovoga ponovnoga dolaska!

Budi ”stijena” u mom životu, jer si osobno poznavao Isusa, a ja nisam. Ostaje mi samo vjera, vjera koju imam i s kojom te molim da me zagovaraš, da mi Krist osnaži vjeru iz dana u dan, da ne pokleknem u ovom umornom svijetu – mom životu!

Marko Musić, Tomislavgrad, 15.ožujka 2011.

PODIJELI