Papa Franjo se susreo s članovima ‘Maronitske zaklade’, nakon što je primio biskupe Maronitske Crkve, libanonske i iz dijaspore, u prigodi njihova pohoda ‘ad limina’. Hvala vam – rekao je – za to što održavate kreativnu ravnotežu između kršćana i muslimana

Alessandro Di Bussolo; Ariana Anić – Vatikan

Hvala libanonskoj zajednici za sposobnost u održavanju ravnoteže između kršćana i muslimana, i za velikodušni prihvat više od milijun izbjeglica iz čitavoga Bliskog istoka – rekao je papa Franjo u kratkom pozdravu članovima ‘Maronitske zaklade’ i predstavnicima libanonskih vlasti, upućenom nakon susreta s 35 biskupa Patrijarhalne maronitske Crkve Antiohije, koji su u službi libanonskoj zajednici, ali i brojnim vjernicima u dijaspori.

Vjernici zajedno s biskupima

Nakon pozdrava antiohijskoga maronitskog patrijarha kardinala Bechare Boutrosa Raïja, Papa se obratio skupini od 50-ak laika, predstavnika spomenute zaklade, te istaknuo da je vrlo dobra ideja činjenica da su dopratili biskupe, jer – kako je rekao – tako saznajemo konkretnije stvari iz vaše zajednice. Pritom je, šaleći se, dodao: Tako vjernici mogu ogovarati biskupe!

Zahvala za ravnotežu između kršćana i muslimanā

Potom je zahvalio libanonskoj zajednici za sve što čini u Libanonu; za ravnotežu – kreativnu i snažnu poput cedrova – između kršćana i muslimanā, sunita i šijita; za patriotsku, bratsku ravnotežu – rekao je Papa te dodao – Kao i za vašu velikodušnost, vaše srce, gostoljubivo prema izbjeglicama; imate ih više od milijun, velika vam hvala! – rekao je Papa. Na kraju je zazvao Božji blagoslov na sve njih, na njihove obitelji, njihovu domovinu, djecu i sve izbjeglice i prognane.

Izvor: https://www.vaticannews.va/

PODIJELI