Papa Franjo je jutros u Sikstinskoj kapeli u Vatikanu predvodio misno slavlje povodom blagdana Krštenja Gospodinova, te je tom prilikom osobno krstio 34 djeteta: 18 djevojčica i 16 dječaka. Sveti je Otac u prigodnoj propovijedi koristio riječ „dijalekt“ kako bi opisao „jezik“ koji se treba koristiti da bi se zajamčilo prenošenje vjere unutar obitelji.

Obitelji moraju pronaći svoj vlastiti „dijalekt“, „jezik“ koji će im omogućiti da međusobno komuniciraju. Djeca posjeduju svoj dijalekt – kazao je Papa – kad jedno dijete počne plakati, drugi ga slijede poput orkestra. Sveti je Otac podsjetio kako nam Isus govori da budemo poput djece: nikad ne smijemo zaboraviti taj jezik djece. To je jezik koji se sviđa Isusu – rekao je papa Franjo, dodajući da iz tog razloga naše molitve trebaju biti jednostavne, poput djetetova jezika.

Sad nastavljamo obred – kazao je potom Papa – a ako djeca „započnu koncert“, to je zato što im je neudobno, ili im je prevruće, ili se ne osjećaju ugodno, ili su gladna… Ako su gladna, slobodno ih podojite, bez straha, dajte im jesti, jer je i to jezik ljubavi – rekao je na kraju Sveti Otac.

Izvor: Vatikanski radio

PODIJELI