Otkrij fascinantan trenutak slobode

91

Biti slobodan i pomalo nesputan u vlastitim aktivnostima u ovom brzom svijetu. Djeluje li ti to poput udaljene stvarnosti koju si mogu priuštiti samo rijetki? To doista ne mora biti tako. I ti imaš pravo na svoje slobodno vrijeme. Dopusti sebi otkrivanje vlastitog
trenutka slobode u pet jednostavnih koraka.

 

1. Odluči imati vremena za sebe

Donijeti odluku, da ćeš imati određeno vrijeme tijekom dana samo za sebe, prvi je i edinstveni korak. Odluka je glavni i snažan pokretač koji te istodobno potiče i usmjerava. Sve počinje od odluke. Stoga, odluči imati vremena za sebe.

 

2. Dopusti sebi trenutak slobode

Dopusti sebi trenutak slobode. Dopusti sebi posvećenje vlastitim aktivnostima i stvarima koje voliš. I tek nekoliko minuta na dan sasvim je dovoljno. Vrijedan si i jedinstven. Zaslužuješ imati samo svoje vrijeme.

 

3. Organiziraj svoj trenutak slobode

Razmisli o tome što te tijekom dana uglavnom zaokuplja. Možda postoje stvari za koje smatraš da ih je važnije obaviti što prije. To je posve prirodno i svojstveno današnjem načinu života. Ali, prirodno je i da imaš vrijeme samo za sebe. U mnogočemu je potrebna ravnoteža. Raspodijeli vrijeme kada ćeš se posvetiti drugima, kad proučavanju Božje riječi te kad sebi i svojim aktivnostima. Organiziraj se, ponovno odvaži i posloži svoje životne prioritete te izbaci sve nepotrebne i neefikasne viškove.

 

4. Ostvari svoju odluku

Nema okolišanja, učini to. Ostvari svoju odluku, učvrsti svoj prvi korak.

 

5. Uživaj u vlastitom trenutku slobode

Uživaj. Misli na ono što voliš dok činiš ono što voliš. Zaokupi se lijepim i pozitivnim stvarima, nešto u čemu ti jesi ti – samo svoj.

 

Lana Krištofić

 

{fshare}

 

 

Nedavno objavljeno:

 

Svuci sa sebe starog čovjeke i obuci novog

Što ćeš za danas izabrati

Božji i naš protivnik

Podržana hrabrost

Čovječe, ne idi malen ispod zvijezda

Biti istinski sretan, biti Božji

Kraj pustinje u srcu čovjeka

Isus stišava tvoju oluju

Utješi me, Jahve, kada svijet zakaže

 

 

 

PODIJELI