Navika uživanja u nedaćama

81

 … da bi se i život Isusov očitovao u našem tijelu.  – 2. Korinćanima 4:10

Moramo razviti navike pobožnosti, kako bismo očitovali ono što je Božja milost učinila u nama. Nije to samo pitanje jesmo li spašeni od pakla, već jesmo li spašeni kako “bi se i život Isusov očitovao u našem tijelu”. A upravo su nedaće te koje čine da se Njegov život očituje u našem smrtnom tijelu. Je li moj život očitovanje miomirisa Sina Božjega ili je samo iskaz iritiranosti samim sobom koja se javlja u odvojenosti od Njega? Jedino što će me osposobiti uživati u nedaćama, je akutna svijest unutarnje težnje da omogućim manifestaciju života Sina Božjeg kroz mene u svim okolnostima. Neovisno o tome koliko bi nešto moglo biti teško, moram biti u stanju reći, “Gospode, zadovoljstvo mi je poslušati te u ovome”, i istog trena će Sin Božji izbiti u prvi plan moga života, a u mojem će se slabom tijelu očitovati ono što je Njemu na slavu.

Nema rasprave. U trenutku kad prihvatite i poslušate Božju svjetlost, Njegov će Sin zasjati kroz vas u sred same nedaće; no ako se raspravljate s Bogom, žalostite njegovog Duha (vidi Efežanima 4:30). Morate se održavati u ispravnom stanju kako bi dopustili, da se život Sina Božjeg očituje u vama, no ukoliko ustupite mjesto samosažaljevanju ne možete se održati. Naše su okolnosti sredstvo koje Bog koristi kako bi očitovao koliko je Njegov Sin čudesno savršen i izvanredno čist. Otkrivanje novih načina kojima bi se Sin Božji očitovao kroz nas, trebalo bi uzrokovati da naše srce kuca s novim uzbuđenjem. Jedno je sam birati srljati u nevolju, no sasvim je drugo suočiti se i prihvatiti nevolju kao okolnosti koje je Bog svojom suverenošću odlučio urediti. Ako je doista Bog taj koji vas je uveo u poteškoće, On sam je adekvatno dovoljan i “ispunit će svaku vašu potrebu” (Filipljanima 4:19).

Održavajte svoju dušu u ispravnom stanju, kako bi očitovala život Sina Božjega. Nikad nemojte živjeti na sjećanjima i uspomenama svojih prošlih iskustava, nego neka Riječ Božja uvijek bude živa i aktivna u vama.

– Oswald Chambers – kapelan britanske vojske

Trenutak istine:

Jesam li u stanju reći, Bože, zadovoljstvo mi je poslušati te u ovoj poteškoći? Očituje li se život Sina Božjeg kroz mene u nedaćama kao dokaz žive i aktivne utjelovljene Riječi u meni, Njemu na proslavljanje? Vjerujem li Mu u frci i imam li povjerenja da je On potpuno dovoljan provesti me kroz nju? Volim li Ga toliko, da s mirom i radošću kažem, ma neka bude što god bude, samo neka je Tebi na slavu?

PODIJELI