Zagreb, 06.02.2020.

Isuse Kriste, Sine Božji, smiluj se meni grješniku!

Usuđujem se Tebe moliti da pokažeš svoju pravednost potaknut milosrđem prema onima koji trpe mnoga nasilja i nepravde. U prvom redu molim Te za hrvatski narod, naše ljude ovdje i širom svijeta, a potpuno isto za sve narode svijeta, za Tvoje siromahe kojima si obećao Kraljevstvo nebesko. Ti si Gospodin nad vojskama i dopire do Tebe vapaj Hrvata izloženih mnogim nasiljima: nesmiljeno pljačkanih, prevarenih, prognanih, pogođenih blokadama računa, prisiljenih napustiti domovinu. Čuje se plač nesretne i od bijede zapuštene djece, nesretnih koji uzalud traže posao, toliko zdvojnih da izvršavaju suicid, da postaju psihički bolesni, toliko uplašenih da sa strahom idu na posao raditi.

To ne dolazi samo od sebe, nego od onih koji napustiše Tvoje zapovijedi, koji se udružiše u oligarske političke strukture s ciljem da samo oni egoistično imaju i ne mare za ugrožene, koje ih oni sami ugrožavaju.

Širom svijeta izazivaju ratove napadajući slabije narode oružjem kojeg pljačkom i otimanjem stvoriše. Hoće neki novi poredak u kojem sebe kratkovidno vide kao vladajuće. Prihvaćamo križ i trpljenja, ali Ti nam garantiraš dostojanstvo čovjeka koje nam oni ugrožavaju.

Zato Te molim Gospodine da pokažeš Svoju pravednost ovdje u Hrvatskoj, a i u cijelom svijetu. Uništi politički sve promotore zla, toliko ih pritisni da postanu manji od makovog zrna i da moradnu priznati Tebe, Gospodina nad vojskama za svoje konačno dobro – spasenje duša.

Isuse ubiše Te. Prolio si Svoju krv za nas. Tijekom bičevanja i razapinjanja Tvoja krv se mistično spoji s našom i postade jedna krv. S Tobom i mi uskrsnusmo pobjedivši smrt.

Zato Te molim za svakog čovjeka, a osobito za siromahe kojih ima na tisuće načina. I koji uglavnom trpe na pravdi Boga.

Dođi Gospodine Isuse! Maranatha!

 

Srdačan pozdrav!

 

Krešo Čepo

(rođ. 1950. Tihaljina, Hercegovina)

www. put-istina-život.com

PODIJELI