MOJ MOZA(I)K- trilogija- Diana Rosandić Živković

76

Info:

U petak, 3. lipnja 2022. u 19h!

u Auli pape Ivana Pavla II. na Trsatu

održat će se video projekcija završnog dijela romana MOJ MOZA(I)K (trilogija) te jednodnevna izložba mozaika i kolaža Diane  Rosandić Živković

U programu sudjeluju: doc. dr. sc. Anita Rončević i autorica

Voditeljica: Maja Šimičić Roksandić

Glazbeni dio: Maja Tadić

Dobro došli!

Ukratko o projektu „Moj moza(i)k 3“

 

Hrvatska književnica Diana Rosandić Živković dobila je potporu kao samostalna umjetnica za projekt snimanja kratkometražnog dokumentarno-igranog filma „Moj moza(i)k 3“ na „Javnom pozivu za programe digitalne prilagodbe i novih kulturnih i edukativnih sadržaja“ koje je sufinanciralo Ministarstvo kulture i medija. Zbog onemogućenih programa uslijed pandemije, autorica se odlučila digitalnim putem predstaviti knjižnicama i klubovima čitatelja diljem Hrvatske.

Na zadnjoj lokaciji iz video spota, na lukobranu lučice na Kantridi (Portić) doc.dr.sc. Anita Rončević otvorila je jednodnevnu izložbu (11. 6. 2021). Ljubazni „peškador“ Frane Tončinić posudio je svoju čuvenu batanu za posljednju scenu, dok je prvi dio sniman u Marijinom vrtu na Tuliševici iznad Lovrana.

Autentičnosti radnje filma doprinijela je novinarka Slavica Mrkić Modrić uz asistenciju čuvene Žakline. Stihove u videu interpretira Zrinko Kapetanić i autorica. Za šminku je bila zadužena Romana Poropat.

Autobiografski romani „Moj moza(i)k 1“ (2003.) i „Moj moza(k) 2“ (2006.) su bili promovirani uz izložbu pomičnih keramičkih mozaika u Gradskoj knjižnici Rijeka i u DHK Zagrebu. Posljednji dio trilogije neće biti tiskan u papirnatom obliku, nego je digitalna forma video spota „Moj moza(i)k 3“ autobiografski završetak u kojem se objedinjuje proza, poezija, kolaž, mozaik, glazba i igrokaz. Snimatelji Robert Kalčić i Igor Modrić iz tvrtke Pro-rec pružili su potpuni tehnički suport. Režiser je Igor Modrić. Nakon montaže i dovršetka, prva je projekcija bila održana u Marijinom vrtu, a nakon toga će Žaklina skokovima krenuti svugdje gdje ima digitalnog signala i volje da se audio-vizualnim medijem „pročita“ treći dio Moza(i)ka.

 

Dolje je poveznica za:

 

youtube: Diana Rosandić Moj mozaik 3

 

 

https://youtu.be/Uaiwes98HwU

 

PODIJELI