1. rujna 2019. 

Hvaljen Isus i Marija! 

Dragi prijatelji! 

Upravo smo se vratili s 8. Nacionalnog susreta svih organizacijskih timova Inicijative koji se ove godine održao u Šibeniku. Posebna je milost bila tijekom ovog susreta sveta misa koju je predslavio šibenski biskup, msgr. Tomislav Rogić, te i na taj način podržao sva naša nastojanja u gradnji kulture života u Hrvatskoj, a na kraju svete mise posvetio je cijelu Inicijativu 40 dana za život i udrugu „Hrvatska za Život“ Bezgrješnom srcu Marijinu

Za vrijeme ljetne stanke započeli smo molitvenu pripremu za uspjeh nadolazeće jesenske kampanje. Potičem i vas da svakog dana izmolite litanije Duši Kristovoj za obonovu čovječanstva koje vam i u ovome pismu prilažem. 

Ove jeseni pridružuju nam se tri nova grada: Zaprešić, Vrbovec i Trogir! Bdjenje pred bolnicama i domovima zdravlja trajat će od 25. rujna do 3. studenog u 32 hrvatska grada na 34 mjesta bdjenja. Obići ćemo i rekordan broj župa i imati rekordno oglašavanje, a početak kampanje obilježiti svečanim trenutkom, Marijanskom procesijom za život i marijanskim koncertima u nekoliko hrvatskih gradova! Marijanska procesija za život održat će se pod pokroviteljstvom Hrvatske radiotelevizije i mnogih drugih kršćanskih medija – televizija, portala i novina. 

Za sada znamo da će se procesija održati u Zagrebu, 25. 9. 2019., u 17:30, okupljanjem kod Kamenitih vrata, nakon kojeg će uslijediti procesija do bazilike Srca Isusova te sveta misa i koncert; Đakovu, 24. 9. 2019., u 17:30, okupljanjem u samostanskoj crkvi Presvetog Srca Isusova, nakon kojeg će uslijediti procesija do katedrale i sveta misa; Koprivnici, 24. 9. 2019., u 19:00, svetom misom u bolničkoj kapelici, nakon koje će uslijediti procesija do župe bl. Alojzija Stepinca; Velikoj Gorici, 24. 9. 2019., u 17:30, okupljanjem kod Milenijskog Križa, nakon kojeg će uslijediti procesija do crkve Navještenja Blažene Djevice Marije te sveta misa; Vinkovcima, 24. 9. 2019., u 19:30, okupljanjem u centru grada (kod kipa Presvetog Trojstva), nakon kojeg će uslijediti procesija do mjesta bdjenja; Zaboku, 22. 9. 2019., u 17:00, okupljanjem u župi sv. Ane u Loboru, nakon kojeg će uslijediti procesija do svetišta Majke Božje Gorske te sveta misa; a u Vukovaru će se Marijanski koncert za život održati u nedjelju, 22. 9. 2019., u 19:30, u crkvi sv. Filipa i Jakova. 

Više informacija o procesiji i koncertima možete pratiti na 40danazazivot.com i hrvatskazazivot.com ili pozivom na broj mobitela 0917241044 (Dijana). 

I za kraj, evo i riječi poticaja predsjednika Inicijative Shawna Carneyja: 

„Vi nadahnjujete ljude diljem svijeta da rade upravo ono što vi radite. Mnoge zemlje nemaju vjeru kakvu ima Hrvatska. Mi vas trebamo. Treba nam podsjetnik na našu povijest i kršćanski identitet u Europi i SAD-u.“ 

U Kristu, Ante Čaljkušić, predsjednik

PODIJELI