Natalia Sanmartin Fenollera, španjolska novinarka koja je odmah po izlasku svog romana prvijenca Buđenje gospođice Prim postala međunarodna književna zvijezda, gošća je ovogodišnjeg programa manifestacije Dani kršćanske kulture. Njezin roman Buđenje gospođice Prim pobrao je odlične književne kritike i zadobio naklonost široke publike.

Glavni lik ovog svjetskog bestselera, prevedena na mnoštvo svjetskih jezika i dostupna u više od 70 zemalja diljem svijeta, jest Prudencia Prim, inteligentna i uspješna mlada žena. Iznimno dobro poznaje književnost, a ime joj krasi više od jedne akademske titule. U idilično mjestašce San Ireneo de Arnois došla je prihvativši posao privatne knjižničarke. Njezin poslodavac, intelektualac, ljubitelj je knjiga uvijek spreman na kritiku i pomalo bezobziran, no unatoč tome iznimno privlačan i šarmantan muškarac. A takvi su i njezini susjedi: šarmantni i ujedno ekscentrični gotovo u jednakoj mjeri i nadasve odlučni da očuvaju svoj životni stil i odupru se utjecajima “modernoga” svijeta koji ih okružuje. Prudencia se nadala da će u San Ireneu pronaći prijatelje, ali nije očekivala buđenje ljubavi. Njezini pogledi na život i njezini osjećaji stavljeni su pred izazove što je dovodi do nenadanih otkrića i krupnih životnih odluka.

Buđenje gospođice Prim je privlačna knjiga koja pomiruje razum i osjećaje, priča o ljubavi, književnosti, smislu života i potrazi za istinskom srećom. Ne čudi stoga što ju je svjetski poznati magazin Elle u pohvalnom članku opisao  riječima: “Suptilna, osebujna i nadahnjujuća priča koja će vam taknuti srce i otvoriti ga za ljepotu malih stvari u životu.”

Ako ste u Splitu ili okolici, svakako dođite u četvrtak 22. ožujka u palaču Milesi u Splitu s početkom u 19 sati na tribinu i susret s autoricom romana Buđenje gospođice Prim Natalijom Sanmartin Fenollera. Tribinu će moderirati Katarina Matijaca, glavna urednica portala Žena vrsna, a gošća iz Španjolske će progovoriti o tome kako tumači uspjeh svog prvijenca, o tome što ju je nadahnulo za tu neobičnu priču te o aktualnim temama prisutnim u romanu kao što su pitanja krize braka, potiskivanja vjere u društvu, tradicije i povijesti, ubrzanog stila života, obrazovnog sustava, feminizma… Posjetitelji će također imati priliku nabaviti svoj primjerak knjige s posebnim popustom i osobnim autoričinim potpisom.

Prudencia Prim inteligentna je i uspješna mlada žena. Iznimno dobro poznaje književnost, a ime joj krasi više od jedne akademske titule. No sve to nije ju moglo pripraviti za život u idiličnu mjestašcu San Ireneo de Arnois u koje je došla prihvativši posao privatne knjižničarke. Njezin poslodavac, intelektualac, ljubitelj je knjiga uvijek spreman na kritiku i pomalo bezobziran, no unatoč tome iznimno privlačan i šarmantan muškarac. A takvi su i njezini susjedi: šarmantni i ujedno ekscentrični gotovo u jednakoj mjeri i nadasve odlučni da očuvaju svoj životni stil i odupru se utjecajima “modernoga” svijeta koji ih okružuje.

Prudencia se nadala da će u San Ireneu pronaći prijatelje, ali nije očekivala buđenje ljubavi, kao ni to da će njezini pogledi na život biti pred izazovima koji će je dovesti do nenadanih otkrića, umijeća uživanja u malim stvarima i duboke radosti.

Poput meka kašmirskoga džempera ili šalice vruće čokolade zimi, poput prve proljetne zrake sunca, Buđenje gospođice Prim neobična je priča koja vas grije, obavija i čini da se osjećate dobro. Jer ovo je konačno knjiga koja pomiruje razum i osjećaje, jedinstvena, dražesna, topla i zabavna priča o ljubavi, književnosti, smislu života i potrazi za istinskom srećom.

Suptilna, osebujna i nadahnjujuća priča koja će vam taknuti srce i otvoriti ga za ljepotu malih stvari u životu.

Izvor: https://www.bitno.net/najave

PODIJELI