Kršćanska sadašnjost na Kliofestu

15

Kršćanska sadašnjost na Kliofestu 2021.!

 

Izdavačka kuća Kršćanska sadašnjost dio je ovogodišnjeg Kliofesta, festivala povijesti, koji traje od 11. do 14. svibnja 2021. Osmi Festival povijesti Kliofest održat će se u hibridnom i virtualnom izdanju. Dio programa uživo će se odvijati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici te će se istodobno prenositi putem YouTube kanala Kliofesta, a dio je programa snimljen i premijerno će se prikazati u večernjim satima. Predstavljena će tako biti i knjiga s. Veronike Mile Popić, Milosrđe otkupljuje mržnju, u izdanju Kršćanske sadašnjosti, i to 12. svibnja u 19.30 sati na YouTube kanalu Kliofesta. S. Veronika u kratkom je razgovoru prikazala temu knjigu: odnos jugoslavenskog komunističkog režima prema Družbi sestara milosrdnica svetog Vinka Paulskog – Zagreb od 1945. do 1952. godine.

Razgovor će se premijerno emitirati na sljedećoj poveznici:

S obzirom na to da je sajam povijesne knjige od prvoga Kliofesta (2014.) neizostavan dio festivala, Kršćanska sadašnjost na ovogodišnjem Kliofestu sudjeluje i sajamskim popustom do 30 % na niz naslova povijesne tematike u svojim knjižarama i web knjižari. Među naslovima na popustu našli su se tako Atlas biblijske povijesti, Biblijske starine, Franjevačko 13. stoljeće, Mala povijest Drugoga vatikanskog koncila, Povijest teologije, Povijest kršćanske literature, Svećenici u politici i niz drugih naslova koji se mogu pogledati ovdje.

Sve obavijesti i poveznice na ostala događanja tijekom Kliofesta nalaze se na njihovim mrežnim stranicama, a ljubitelji povijesti ove će godine moći uživati u širokoj ponudi tema, novijih i starijih naslova iz polja povijesti i srodnih znanosti.

PODIJELI