Odlazak na Interliber pravo je malo “hodočašće” za ljubitelje dobre knjige i odlična je prilika za kupnju knjiga po sniženim cijenama, ali i razgledavanje i prelistavanje brojnih zanimljivih izdanja. Prilika je to za otvoriti i zaviriti u mnoštvo knjiga i vidjeti o čemu je riječ u pojedinoj knjizi.

Čitanje je dobro za nas jer poboljšava koncentraciju, pamćenje, empatiju i komunikacijske vještine. Čitanje nam također omogućuje da naučimo nove stvari koje će nam pomoći da uspijemo u poslu i odnosima.

Posebno mjesto u kršćanskoj duhovnosti zauzima duhovno čitanje, od Svetog pisma i života svetaca pa do duhovnih i teoloških štiva. Tko čita Sveto pismo, bolje upoznaje Krista, i tko čita o svojoj vjeri, taj ju izgrađuje te pronalazi odgovore na mnoga pitanja, koji katkad otvaraju i neka nova, daljnja, pitanja.

Brojna biblijska izdanja i vrhunske kršćanske naslove možete i ove godine pronaći kod Kršćanske sadašnjosti: mnoštvo naslova je dostupno po sajamskim popustima, 20 % na sva nova izdanja te 25 % na biblijska izdanja, dok su ostali naslovi sniženi od 30  % do 70 %. Uz cijelo vrijeme trajanja Interlibera pa sve do 20. studenoga KS ima i posebnu online akciju u web knjižari.

Jedna od brojnih knjiga koje KS nudi na Interliberu je i najnovija knjiga češkog svećenika i duhovnog pisca Tomáša Halíka, koji u knjizi Želim da postojiš. O Bogu ljubavi propituje odnos između vjere i ljubavi. Pitanju o Bogu ljubavi on pristupa na drugačiji način, kao što kaže u uvodu:

„Došao sam do uvjerenja da nam Bog ne pristupa kao odgovor, nego prije kao pitanje. U vrijeme kad se na pitanje o Bogu ne samo ne odgovara nego se ono često uopće ne postavlja, Bog nam možda govori onako kako je nekoć govorio svome sluzi Jobu: Ja ću te pitati, a ti odgovori! (…) Postoje tako dobra pitanja koje bi bilo šteta pokvariti odgovorima.“

Među brojnim izdanjima na popustu nalazi se i knjiga Dubina spolova. Mistika tijela oštroumnog francusko-židovskog filozofa i autora Fabricea Hadjadja. Ova knjiga pomoći će mnogim kršćanima da otkriju mistiku vlastitoga tijela i ljepotu seksualnosti u izvornome i u kršćanskom značenju te će ih potaknuti da zagonetku Svevišnjega traže i nađu u vlastitome i u tijelu ljubljene osobe.

Ova i brojna druga izdanja mogu se pronaći na Interliberu, od područja duhovnosti, ekumene, kršćanskih klasika, izdanja za djecu i mlade, aktualne teološke kršćanske refleksije do teoloških izdanja.

PODIJELI