U ime Oca i Sina i Duha Svetoga, amen! ✝

Odmorište mi priredi Oče ljubljeni, na tvojim dlanovima želim živjeti.

Sav svoj život polažem u tvoje ozdraviteljske ruke, koje me neprestalno blagoslivljaju.

Razmatranje iz Iz 55, 10-11

Riječ moja čini što sam htio.

Tvoje svete zapovijedi silaze na izreknu naredbu zemlji, tvoja je moć veličanstvena i plodonosna. Jer samo si ti Bože ljubljeni onaj koji daruje život u obilju, zdravlju i veselju. Moja se duša ispunja vjerom i nadom, ljubavlju i radošću zbog tvoje dobrote. Znam da ćeš izliti milosrđe svoje u boli moje i da ću i ja sa proljećem cvjetati, jer u tebi je moje skrovište, moja oaza spasenja, koja me natapa kao kišnica pustinje vrele. Uzdam se u Riječ Gospodnju u vijekove!

Razmatrenje Ps 34, 4-7.16-19

Bog izbavlja pravednika iz svih tjeskoba.

Iz klonulosti me uzdižeš Gospodine,

Jer imaš milost za one koji su srca skršena i raskajana.

U Knjigu utjehe upisuješ ime moje,

jedina si mi nada, ruka koja izbavlja iz beznađa.

Vesel je duh moj, jer ti si mu oslonac,

Tješiš suze moga uzdrhtalog srca

snagom Duha Svetoga.

Iz ralja nepravde izbavljaš me,

jer ti si Bog moj, uzdanje ranama mojim.

Liječnik moj jedini, koji ozdravlja jednom Riječju.

Čekam taj časak volje tvoje,

za tebe je trpljivost moja.

jer znam da ljubavi vječnoj služim

i služenjem svojim olakšavam korizmene dane mnogima.

Sve na tvoju slavu Gospodine.

Ime tvoje glas je srca moga.

 

GOSPODINE BUDI SRETAN, SAMO TADA VRIJEDITI ĆE MOJI VAPAJI!

Tješe me tvoje riječi;

»Ja sam s vama u sve dane – do svršetka svijeta« (Mt 28,20).

i da su ti se omilili zazivi moji, hvalospjevi i ljubav moja za tebe Kriste!

 

Razmatranje Mt 6, 7-15

Vi, dakle, ovako molite: Oče naš, koji jesi na nebesima…

Oče nebeski primi u zagrljaj svoj, moju molitvu, koju sam napisala uz nadahnuće tvoga miljenika svetog Franje Asiškoga! Neka se ispunjava tvoja sveta volja u životu mom i mojih bližnjih.

OČE NAŠ koji nas promatraš oduvijek, koji nas spašavaš oduvijek, svjetlosti Raja, utočište ranjenih i žalosnih, Svevišnja nado i Otkupitelju svijeta , miomirisu blaženstva, nadahnuće u bolu, ljubavi veličanstvena!

KOJI JESI NA NEBESIMA, Onaj koji si Alfa i Omega i kraljuješ u Nebesima svetim, u dobroti Raja, kojeg si ukrasio svetim anđelima i arhanđelima, našom majkom Blaženom Djevicom Marijom, sinom svojom Isusom Kristom, svim svetima punima ljubavi za Tebe! Dobrota tvoja je veličanstveni blagoslov koji spašava Zemlju iz ništavila! U Tebi stanuje sve dobro i sve blago samo je u Tebi i kod Tebe!

SVETI SE IME TVOJE, utkaj nam Jahve spoznaju o Tvojoj dobroti, milosrđu i svetosti, o Tvome sudu i iznenađenjima neizustivim!

DOĐI KRALJEVSTVO TVOJE, zavladaj Duhom Svetim u nama, oslobodi nas okova zemnih, darujući spoznaju srcu koliko si veličanstven i milostiv nama grešnicima! Daruj nam vizije Raja, kraljevanja Tvoga u svetim Nebesima, da blagujemo vječno vezani za Tvoju dobrotu!

BUDI VOLJA TVOJA, KAKO NA NEBU TAKO I NA ZEMLJI, Gospode premili podaj našem biću misli koje su svete, srce, duh i dušu opij blaženstvom svojim, da u svakom udahu i izdahu mislimo na Tebe i zahvaljujemo Ti za sve! Sve nakane naše neka blagoslovi Tvoja sveta volja, koja najbolje umi spoznati naša srca u vapaju! Uči nas poniznosti, službi Tvojoj, sve koje srećemo da prigrlimo sa osmijehom i podrškom, usmjeravajući ih Tebi!

KRUH NAŠ SVAGDANJI DAJ NAM DANAS, koji je u Tvome ljubljenom sinu, našem otkupitelju grijeha Isusu Kristu podari nam Oče, da Ga slavimo i hvalimo u vijeke vjekova!

I OTPUSTI NAM DUGE NAŠE u ime Isusa milosrdnog sina Tvojega i po zagovoru Presvetog srca Blažene nam majke Marije, te svih svetih tvojih koji trpiše Tebi za ljubav!

KAKO I MI OTPUŠTAMO DUŽNICIMA NAŠIM, ljubavlju nas svojom uči praštanju, da ispustimo iz srca svu bol koju nam nanose, uči nas blagoslivljati posrnule, tako da se i oni izgubljeni vrate ka Tebi u jedinu stvarnu sreću! Uzmi nas u službu svoju, a ono što nam je teško izbrisati, Ti izbriši i oprosti!

I NE UVEDI NAS U NAPAST, bilo kakva kušnja nek ne dopre do nas, sačuvaj nas Jahve u sjenci krila Tvoga ljubljenog sina Isusa, a majku našu Blaženu Djevicu Mariju postavi za zaštitnicu srca!

NEGO IZBAVI NAS OD ZLA, onog iz pra vječnosti, sadašnjosti i budućnosti!

AMEN.

Od srca Tvoja apostolica ljubavi, Ana Emanuela Šimunić, Bilaj

PODIJELI