Autor:PUT,ISTINA I ŽIVOT

 

Kršćanin je čovjek koji mora biti od riječi, a to znači govoriti ISTINU.

Ja sam put, ISTINA i život. (Iv 14,6).
I mi kršćani moramo (ili bi barem trebali) biti svjesni da je Isus apsolutna ISTINA a sotona je kralj laži, lažov i otac laži.” ( Ivan 8,44 ).
Zato svi koji slijede put Isusa Krista moraju slijediti i put ISTINE i zato trebamo biti iskreni i ne lagati, ne obećavati drugima ono što ne možemo ili ne želimo ispuniti.Ne smijemo ni klevetati ili izreći veliku laž.

Lažima nismo postigli ništa nego smo pogazili ISTINU i pljunuli Isusu u lice jer On je kralj ISTINE i On je sama ISTINA, a sotona je kralj laži. Kada nekome želimo pokloniti riječ utjehe, nekome lijepa riječ vrijedi kao cijelo bogatstvo ovoga svijeta, nemojmo uz lijepu riječ osobi brzopleto i ishitreno obećati nešto što ne možemo ispuniti. Mnogi, naime, uz lijepu riječ imaju želju pokazati se na djelu, obećaju puno ali tek im poslije dođe u glavu da su se precijenili i da su obećali ono što ne mogu ispuniti. Zato, dragi moji kršćani, molite se Isusu da vam podari Duha Svetoga i da vaše srce bude ispunjeno ISTINOM, a misli mudrošću kako bi mogli ispravno djelovati i živjeti za ISTINU.

Ne donosite ishitrene odluke. Nemojte djelovati brzopleto nego “Budite mudri kao zmije, a bezazleni kao golubovi.(Mt 10,16)

Dati nekome lažnu nadu  je grijeh. Bolje je i reći istinu “Ne želim” ili “Ne mogu” nego “Ja hoću” ili “Ja mogu” a to ne izvršiti. Zato budite pravi kršćani i ljudi ISTINE jer ISUS je apsolutna ISTINA a ISTINA će vas osloboditi (Iv 8,31-42).

Izvor: www.put-istina-zivot.com

 

 

PODIJELI