Nedavno je jedna moja, možda ne baš najs(p)retnija objava o pobačaju izazvala poprilično raznolike reakcije. Naravno, da kao katolici trebamo druge pokušati upoznavati s Isusom. Najprije svojim životima, što je najteže..a zašto ne ( dok nam Zuckerberg ne zabrani ), i preko društvenih mreža. Trebali bi onima koji žive u mraku, govoriti svojim djelima i riječima da je začet, rođen, razapet i uskrsnuo Isus. Trojedini Bog. Citirati dijelove Evanđelja koji nam Njegove osjećaje oživotvoruju pred očima i u duši. A zaista ih ima! Govoriti o Njegovoj ljubavi ! Pogleda gubavca, i smilova mu se. Pogleda bogatog mladića koji ga upita, ‘Učitelju , što mi je činiti da zadobijem život Vječni”- i zavoli ga. Ma toliko ih je ! Upoznati ih s Njim. Najvažnije, u svojoj ljudskoj slabosti i bijedi, pokušati biti Njegov preslik. Tada bi nam tek , jedan dio njih, povjerovao. I radovali bi se novoj braći i sestrama !!

Međutim, EU i njezina crkva- new age, nameću nam i ‘dozvoljavaju’ okrnjenu sliku Isusa. I brane nam govoriti da se naš Isus nije bojao progovoriti protiv zalá. Prozvati najmoćnije svoga naroda OBIJELJENIM GROBOVIMA. Nije se bojao ni sav raskrvavljen i izderan, pred Pilatom i razularenom svjetinom stojeći, odgovoriti na njegovo pitanje ” Jesi li ti Kralj židovski”. Jer da nije, zanijekao bi Oca. A šutio je, dok su kidali Njegovo tijelo! Koliko puta mi, katolici zaniječemo svoga, Trojedinoga Boga- samo zato da nam se ne bi smijali oni drugačijih ‘ svjetonazora’, da ne ‘uvrijedimo’ svojim ispovijedanjem vjere prijatelje, poznanike , kolege ?? ( op.a. – mene npr . ne vrijeđa dok oni govore o jogi, budi, letećim anđelima gurua samopomoći, kako su u prošlom životu bili oposum i sl. ).

Rijeke prepadnutih, uspavanih, ‘uklopljenih’ katolika..Davno su udareni temelji ovome. Malobrojni pravovjerni, a upućeni..znaju točno kada i kako. Kada je europska civilizacija izbacila pravoga, a perfidno uvela lažnoga isusa. Taj njihov, lažni isus, ispraznio je veličanstvene crkve uzduž i poprijeko. Zabranio govor o paklu, grijehu, sotoni..Logično, nestala je potreba za ispovijedi. Pa ako se i pričešćuje, toliko često, to se radi svetogrdno .
Tvrdi Isusov govor o Njegovom Tijelu i Krvi koji su STVARNO prisutni u hostiji koja se na prelijepo Tijelovo, konačno pronijela kroz neke gradove-izrugan, izbjegnut, poništen.

Ne govorim iz osude. Ako ikoga slučajno zanima , u mnogim postovima ističem da sam i sama bila u mraku, itekakvom. Iz tog mraka, nije me spasio lažni govor sveljubavi, čak me odbijao od pomisli vraćanja Crkvi. Iz mog osobnog pakla, izvukao me živi Isus..otvarajući razum o mome grijehu i zabludi. Zovući me, onda kad sam bila na najnižem, najbolnijem..k Sebi. Da Mu dođem u sv pričesti. Ali mi je usadio u srce i svijest, da Ga u tom trenu nisam bila dostojna. Nismo nikad, niti ćemo biti- naravno. Ali jasno je rečeno što su smrtni grijesi, i da pod njima ne idemo na pričest.

Govor o istini, postao je novi govor mržnje. Stari, odličan citat. Autora ne znam. Europsko katoličanstvo, u ime neke neprirodne sinkretizacije ( a znamo čiji je ona čest alat ) i nemogućeg zajedništva, postalo je bojažljivo, tromo, povučeno..Posljedice tek počinju dolaziti.

Marijana Perković

PODIJELI