Kleknuo sam pred Gospodina te sam zavapio iz dubine srca da mi oprosti

198

Draga braćo i sestre,
od svoje desete godine imam problema s krađom novaca i s kockom – ne znam odakle i kako je to prešlo na mene ali borio sam se s tim 22 godine.

Sve je počelo sa sitnim krađama od roditelja kada sam svaki dan trčao da ubacim u poker aparat i onda kad bih izgubio išao bih u školu i džepario bih učenike dok bi imali tjelesni , ostavljali bi robu u svlačionici, a ja bi im sve pokrao. Poslije bih otišao kockati i nitko to ne bi primjećivao. Kako su godine prolazile, tonuo u sve veću propast i probleme kad sam kao tinejdžer počeo krasti od roditelja veće svote novaca jer sam kockao za veće novce. Uz to sam se i kladio i upao u loše društvo, koristio razne opijate poput extasija i nisam bio svjestan šta radim sebi i bližnjima. Sve sam uništio: izgubio sam prijatelje, povjerenje kod roditelja, nisam ni u čemu imao uspjeha  Zlo me opsjelo, a da nisam ni znao.

U razdoblju između 24. i 30. godine imao sam veliku želju prekinuti to sve, vratio sam se u Crkvu, počeo se pomalo moliti, ali nije nikako išlo. I dalje sam kockao, obmanjivao svoju rodbinu samo da bih dobio koju kunu da mogu kockati i kladiti se. I onda me Gospodin potaknuo preko jednog prijatelja da se pridružim molitvenoj zajednici te sam ga poslušao jer nisam imao nikoga s kime ču moliti i s kime ću otići na sv. Misu što mi je bila velika želja.

Godinu dana je prošlo u zajednici, a ništa se nije pomaklo. Molio sam Gospodina da sve to prestane, ali nije bilo učinka dok nisam upisao Duhovne vježbe gdje sam u jednom razmatranju u potpunosti predao Gospodinu svoju navezanost na novac i na kocku. Kleknuo sam pred Gospodina te sam mu zavapio iz dubine srca da mi oprosti i dodirnuo mu haljine. Plakao sam dugo i osjećao sam kroz te suze kako mi Gospodin oprašta. Osjetio sam izlječenje i tako je i bilo. Danas imam 31 godinu i prošlo je 2 mjeseca kako mi se sve ono što sam radio gadi te više nemam nikakvu potrebu otići u kafić niti se kladiti, počeo sam čuvati i štedjeti novac i više mu nisam sluga niti rob – Gospodin me oslobodio od navezanosti na novac i kocku !
SLAVA I HVALA NAŠEM GOSPODINU ISUSU!
Aleluja!.

(anonimno svjedočanstvo)
PODIJELI