Sjećam se dok sam bio još malo dijete u osnovnoj školi, otprilike treći ili četvrti razred na moju kućnu adresu stiglo je pismo “Lanac sreće” u kojem je stajalo da ga je napisao svećenik Sao Antony u Venezueli te se pismo raširilo po svijetu i da je 9 puta obišlo svijet. Moram priznati da sam se uplašio što će mi se dogoditi ako to pismo ne pošaljem te sam ga odnio na vjeronauk i pitao svoju vjeroučiteljicu časnu sestru Stjepanku što da učinim. Ona mi je odmah rekla da to pismo nema veze s Bogom i da ga bacim što sam i učinio. Skoro 30 godina nakon toga , “Lanac sreće” ponovo krstari, ali ga više ne nosi poštar nego jednostavno tehnološkim napretkom i pojavom interneta sada kruži brže i lakše. Umjesto kućne adrese sada ga dobivamo na mail adresu.

 

Ako dobijete pismo ovakvog ili sličnog sadržaja…..

 

Ovo pismo putuje od Majke Božje Lurdske od 12.2.1937. godine. Pismo nemojte spaliti niti ga zadržati niti ga na bilo koji način uništiti jer ćete imati veliku nesreću u kući. Pomolite se dva puta “Zdravo Marijo”. Za 14 dana dobit ćete vijest. Kako ste dobili ovo pismo, tako ga u narednih 96 sati otpremite. Pismo putuje iz Amerike od dječaka kojem je pomogla Majka Božja Lurdska kad je bio u nevolji.
U roku 24 sata dobit ćete neke ugodne vijesti ili će vas nešto obradovati u kući, ljubav ili bilo što drugo. Vjerujte, Majka Božja Lurdska će vam pomoći. Jedna osoba pokidala je pismo i doživjela je veliku nesreću. Ovo pismo će vam donijeti sreću u kuću, a ako pravilno postupite, sreća je vaša. Hvaljen Isus i Marija! Neka vas sreća prati. Pismo pošaljite onima kojima želite sreću. Boga volite, Bog vas voli. S ljubavlju je sve moguće. Original pisma je u Novoj Engleskoj, već je 9 puta obišlo svijet, a sad je sreća poslana vama. Postat ćete nenadano sretni 4 dana nakon što dobijete ovo pismo, samo ga morate poslati dalje. Ovo pismo nije šala. Pošaljite 20 kopija ljudima za koje mislite da im je potrebna sreća …..

Lanac potječe iz Venezuele, a napisao ga je Sao Antony porijeklom iz Južne Afrike. Ovo pismo mora obići svijet, pa ga pošaljite prijateljima i znancima. Nakon nekoliko dana doživjet ćete nešto ugodno i lijepo, čak i ako ste praznovjerni.

Constan­tine Diaz dobio je ovo pismo 1953. god. i rekao da njegova sekretarica napravi 20 kopija i pošalje. Nekoliko dana kasnije pobijedio je na lutriji.
Carlo Dodit dobio je pismo i zaboravio da ga treba poslati u roku 96 sati i dobio otkaz. Nakon što je pravilno pročitao pismo, napravio je 20 kopija i poslao ih. Nekoliko dana poslije dobio je još bolji posao. Jedan oficir dobio je 17.000 000 $. Misli pozitivno, nemoj slati novac, nemoj zaboraviti pismo, prednost je uopće dobiti ga. Ovo pismo poslao je netko tko ti želi sreću.

 

…. prekinite ga i izbrišite slobodno jer ovo pismo nema veze s Bogom i to pismo je vražje djelo. Vjerojatno ste čuli onu narodnu poslovicu ” I sotona citira Sveto Pismo za svoje potrebe”, a tako i ovakva pisma koristi za svoje potrebe kako bi zbunio  lakovjerne i mlake vjernike želeći im u njihov vjerski i duhovni život unijeti zbunjenost i nemir. Zato slobodno ignorirajte i izbrišite mail ako u njemu vidite ovakvo pismo. Slučajno ako vam dođe ovakvo pismo poštom na kućnu adresu slobodno ga potrgajte ili ga bacite u peć ili kamin da izgori i tako prekinite ovo pismo laži da ne kruži okolo i da ne zbunjuje mlake i lakovjerne duše, a svoju sreću potražite u Isusu Kristu našem Gospodinu koji je za razliku od ovoga pisma apsolutna sreća i ISTINA.

Mir i dobro!

 

J.Jurčević

PODIJELI