Humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ Osijek
e-mail: [email protected] , tel/fax: 031/283417
J.J.Strossmayerova 68, www.rijekaljubavi.hr
ŽIRO RAČUN IBAN HR5125OOOO911O1350625
OIB: 05085140894

 

FOTO: Humanitarna udruga ,,Rijeka ljubavi Osijek

Puno smo toga prošli ove godine i brojali smo zadnje dane i sate 2020. godine koja nas nije ni malo štedjela.
Danas je humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ saznala da se u obiteljskoj kući u Čepinu, nalaze dvije obitelji iz Gline s četvero djece čiji su domovi stradali u strašnom razornom potresu.
Anonimni dobročinitelj otvorio je svoje veliko plemenito srce i ustupio svoju kuću kako bi pomogao potrebitima koji su ostali bez svog doma.
Bez razmišljanja odmah smo odlučili posjetiti obitelji, te im pomoći u osnovnim namirnicama i pružiti im bar male riječi utjehe i radosti u ovim teškim trenutcima, neka znaju da su u našim srcima da tu tugu i bol dijelimo s njima.
Tužno je bilo susresti mlade obitelji s malenom dječicom koje su morale napustiti svoje domove i otići iz svoga rodnog mjesta, ostaviti rodbinu, prijatelje u neizvjesnosti.
Susret je bio popraćen suzama, emocije su preplavile s obje strane dok su nas na vratima dočekale majke koje su držale malene bebice u naručju, a dvoje četverogodišnjaka stisnuti stajali uz svoje majke, a slike govore više od riječi.
Tužan i bolan osjećaj članova udruge prigodom tog susret, ali istovremeno sretan i ponosan jer smo mogli usrećiti bar na kratko ta mlade obitelji na kojima se očitavao strah od svega što su preživjeli.
Humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ dala je sve od sebe kako bi bar na kratko s vrijednom donacijom složenom s puno ljubavi i osjećaja pokazala da nisu zaboravljeni, a bilo je tu svega od prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština, slatkiša i igračaka što je razveselilo dječicu.
Obitelji presretne zahvaljivale su na posjeti, a humanitarna udruga „Rijeka ljubavi“ obećala im je da sve što im bude potrebno tijekom boravka u našoj lijepoj Slavoniji neka nam se slobodno obrate.

Humanitarna udruga ,,Rijeka ljubavi Osijek

Udruga će uz drage prijatelje i donatore pružiti svu potrebnu pomoć i potporu, te na takav način dati svoj doprinos humanosti.
Čovjek snuje, a Bog odlučuje!
Život je dar Božji, činimo dobra djela, širimo ljubav u našim srcima svuda oko nas.

U Osijeku, 31.12.2020.
Predsjednica udruge: Štefica Čučak

PODIJELI