DVA BRADATA MUŠKARCA Tražila od francuskih karmelićanki da se obrate na islam

244

Dva osumnjičena koji ne potječu iz okolice uhićeni su istog dana u Verdunu.

Autor: Francisko Pavljuk

Kako prenose katolički mediji, dva bradata muškarca ovih dana ušli su u samostansku crkvu klauzurnih karmelićanki u Verdunu na sjeveroistoku Francuske. Kako svjedoči sestra vratarica, neposredno prije večernje molitve ušli su kroz portu samostana. Imali su bradu i bili su normalno obučeni. Pitali su je da li mogu s njima moliti u crkvi što je ona, naravno, dozvolila.

No, za vrijeme večernje molitve u crkvi počeli su sve glasnije moliti na arapskom jeziku, zatim su se okrenuli prema sestrama u koru te rekli ako se ne obrate na islam da će završiti u paklu. Zahvalili su sestrama na gostoprimstvu i otišli. Imali su tridesetak godina.

Dva osumnjičena koji ne potječu iz okolice uhićeni su istog dana u Verdunu, a trenutno se nalaze u istražnom zatvoru. Javni tužitelj pronašao je u knjizi gostiju također natpis ‘Bog je velik’, napisan na arapskom jeziku.

Samostan je u međuvremenu posjetio i mjesni biskup mons. Jean – Paul Gusching. Uplašenim i šokiranim sestrama rekao je da u ubudućnosti samostanska vrata otvaraju samo kada dobiju povratnu informaciju tko stoji ispred vrata te ih zamolio da budu oprezne i da se ne boje.

Izvor: http://croexpress.eu/

PODIJELI