Foto: Caritas Zagrebačke nadbiskupije
HVALA TI NA HRVATSKOM CARITASU
Hrvatski Caritas dio je svjetske mreže Caritasa sa sjedištem u Rimu. Prvi Caritas u Hrvatskoj osnovao je bl.Alojzije Stepinac 1934.godine. Oduvijek brine o siromašnima, napuštenima, izbjeglicama, mladim majkama koje ne nalaze razumijevanje u obitelji, i svih ostalih u raznim potrebama. Pomoć pružaju kroz prehranu, odjeću, financijski, pružanjem smještaja, borbom za prava zakinutih, savjetovalištima, školovanjem, i na sve ostale načine kojih nismo niti svijesni. Njihovo humanitarno djelovanje prepoznali su i mnoge trgovine i firme te se priključili pomaganju. I tako desetlječima. Neumorno i uporno, jer dobro znaju Tko ih vodi i da nema odustajanja u pomaganju bližnjem. Nemoguće je u brojkama izraziti vrijednost njihovog rada, no to ionako nije niti bitno. Bitno je ono što se osjeti srcu kad uz neku tragediju vidimo akciju našeg Caritasa! 

Dobri Bože, i u našim crkvama djeluje Caritas koji neprestano brine o najpotrebitijima širom naše domovine, a sve to zahvaljujući požrtvovnom radu volontera i dobrim župljanima. Hvala ti Bože na svim ljudima koji mogu i žele pomoći, koji uz donesešenu donaciju daruju i djelić svoga srca. Hvala Ti na svim dobrim dušama koje marljivo pomažu i daruju siromašnima, gladnima, neutješnima i ljudima u patnji. 
Daruju im sve što je potrebno, ali daruju i toplu rijeć i veliku nadu i utjehu da nisu sami, zaboravljeni i napušteni.

LIJEPO NAM JE TU, BOŽE! HVALA TI!

Lidija Jagarić

 

Ti si blagoslovio zemlju, zalio si je i bogato napunio potokom Božjim punim vode; daješ da joj uspijeva žito; tako si je opremio“.

( Psalam 65, 9 )

 

Molitva za domovinu Hrvatsku napisana iz srca

FOTO: PUT,ISTINA I ŽIVOT

Molitva za domovinu Hrvatsku napisana iz srca
Molitve napisane za domovinu Hrvatsku je inicijativa pokrenuta od branitelja a svakodnevno objavljujemo na portalu PUT,ISTINA I ŽIVOT (www.put-istina-zivot.com) u kategoriji ” Molitva za domovinu Hrvatsku napisana iz srca” a neke molitve će se čitati u nekoliko molitvenih zajednica pred Presvetim.Sestro i brate ako želiš pisati svoje molitve iz srca za domovinu Hrvatsku pošalji nam na email adresu [email protected] i mi ćemo ih objaviti na portalu.Neka vas prati Božji blagoslov!

FACEBOOK STRANICA

 “Molitva za domovinu Hrvatsku napisana iz srca “

Poštovani i dragi čitatelji i pratitelji portala PUT,ISTINA I ŽIVOT,
ako vjeruješ u Boga i ako voliš i moliš za svoju domovinu Hrvatsku,sve “Molitve za domovinu Hrvatsku napisane iz srca” možete pročitati i na Facebook stranici “Molitva za domovinu Hrvatsku napisana iz srca” Pozivamo vas da posjetite Facebook stranicu.

Ulaz na Facebook stranicu klikni na sličicu

NAPOMENA

Molimo sve osobe koje nam šalju molitvene nakane da u svoje osobne dnevne molitve kao i u Svete Mise uključuju i prikazuju sve molitelje i sve zajedničke molitvene nakane za koje molimo.Hvala i neka vas prati Božji blagoslov!

www.put-istina-zivot.com

PODIJELI