HVALA TI NA NAŠIM BRANITELJIMA KROZ STOLJEĆA OBRANE NAŠE DOMOVINE

FOTO:J.Jurčević/www.put-istina-zivot.com/

Lupi petama,
Reci: Evo sve za Hrvatsku!”

Ova zahvala meni osobno zaista neizmjerno puno znači jer pri svakom spomenu naših branitelja, srce nekako drugačije zakuca. U našoj prošlosti bilo je previše ratova, previše puta smo branili naše granice od pohlepnih i krvoločnih napadača. Kroz našu vojnu povijest prošli su znani i neznani junaci, koji su dali najviše od sebe za svoju domovinu i naš narod, kao i za kršćansku Europu. Znate li da je 1519. papa Lav X. našem je narodu dao zasluženi naslov “Predziđe kršćanstva”? Nije to mala stvar!

Naši vojnici su uvijek i svugdje bili cijenjeni vojnici:
• Šveđani su se jako bojali, kako su ih sami nazivali, “Kravata”
• Turci su pored hrabrosti osobito cijenili i hrvatski viteški duh, koji nikada neće povrijediti nenaoružanog ili zarobljenog neprijatelja, a dano obećanje će uvijek ispuniti.
• Nikad nisam vidio hrabrije i bolje vojnike. Hrvati su najbolji vojnici na svijetu. Kad bih imao samo 100 000 Hrvata, pokorio bih cijeli svijet!
-NAPOLEON.

U obrani naše domovine kroz stoljeća sudjelovali su mnogi: kako muški tako i žene, kako odrasli tako i oni maloljetni, kako oni hrabri tako i oni sa strahom i strepnjom u srcu. Nisu puno pitali, mnogi svojoj obitelji nisu ni rekli kuda idu, jednostavno su ustali protiv zla i krenuli u obranu, s molitvom na usnama i krunicom oko vrata. Jednostavno, ne postoje riječi koje bi dovoljno zahvalile svim našim braniteljima za njihovu žrtvu, za hrabrost, za nesebičnost, za sve što su ostavili u hladnim rovovima, za sve njihove suze i strahove, za svaku ranu, za svaku kap krvi i za svaki prekinuti život. Ne postoji! Ali zato postoji nešto što ipak možemo učiniti za njih, a što nadilazi svaku izgovorenu ili napisanu riječ: Moliti za njih! Poštivati ih iskreno i srcem! Čuvati ih u svojim sjećanjima i ne zaboraviti učiti svoju djecu istini.

Dobri Bože, ne mogu i ne želim zahvaliti za ratove u kojima smo sudjelovali jer ratovi nikada nikome nisu donijeli dobro. Jedino što me tješi u tome je što nikada nismo vodili osvajački rat. Nismo napadali i rušili tuđe, nego smo branili svoje domove, svoje obitelji. Svoje voljene. I Tvoje Ime.
Previše suza, strahova, strepnji, tuga,…previše svega toga nas je pratilo kroz ratove. Molimo Te, pruži Svoj Mir svim stradalima, njihovim tugujućima utjehu, a nama svima spoznaju poštivanja heroja i da ih zauvijek čuvamo u svojim molitvama. Hvala Ti što su naši ratnici kroz povijest učinili sve generacije ponosne na njih, da uvijek uzdignute glave možemo spominjati njihovo postojanje. Hvala Ti što i u tako ružnim i bolnim uspomenama možemo zahvaljivati i biti ponosni na svoje branitelje!

”Dajem ti srce, zemljo moja
i bit ću s tobom
u dobru i u zlu,
i nema sile da mi te uzme
Ja bit ću s tobom ,ostat ću tu.
Dajem ti život, zemljo moja
i bit ću s tobom
u dobru i u zlu,
Podijeliti s tobom sreću i tugu
Bog neka čuva moju HRVATSKU!”

LIJEPO NAM JE TU, BOŽE! HVALA TI!

 

Lidija Jagarić

 

 

“Jer nije nam se boriti protiv krvi i mesa, nego protiv Vrhovništava, protiv Vlasti, protiv upravljača ovoga mračnoga svijeta, protiv zlih duhova po nebesima.”

( Poslanica Efežanima 6,12 )

 

Molitva za domovinu Hrvatsku napisana iz srca

FOTO: PUT,ISTINA I ŽIVOT

Molitva za domovinu Hrvatsku napisana iz srca
Molitve napisane za domovinu Hrvatsku je inicijativa pokrenuta od branitelja a svakodnevno objavljujemo na portalu PUT,ISTINA I ŽIVOT (www.put-istina-zivot.com) u kategoriji ” Molitva za domovinu Hrvatsku napisana iz srca” a neke molitve će se čitati u nekoliko molitvenih zajednica pred Presvetim.Sestro i brate ako želiš pisati svoje molitve iz srca za domovinu Hrvatsku pošalji nam na email adresu [email protected] i mi ćemo ih objaviti na portalu.Neka vas prati Božji blagoslov!

FACEBOOK STRANICA

 “Molitva za domovinu Hrvatsku napisana iz srca “

Poštovani i dragi čitatelji i pratitelji portala PUT,ISTINA I ŽIVOT,
ako vjeruješ u Boga i ako voliš i moliš za svoju domovinu Hrvatsku,sve “Molitve za domovinu Hrvatsku napisane iz srca” možete pročitati i na Facebook stranici “Molitva za domovinu Hrvatsku napisana iz srca” Pozivamo vas da posjetite Facebook stranicu.

Ulaz na Facebook stranicu klikni na sličicu

NAPOMENA

Molimo sve osobe koje nam šalju molitvene nakane da u svoje osobne dnevne molitve kao i u Svete Mise uključuju i prikazuju sve molitelje i sve zajedničke molitvene nakane za koje molimo.Hvala i neka vas prati Božji blagoslov!

www.put-istina-zivot.com

PODIJELI