HVALA TI NA SVIM POSEBNOSTIMA NAŠE DOMOVINE

FOTO:J.Jurčević/www.put-istina-zivot.com

…danas ću vas samo upitati: JESTE LI ZNALI?

– Kralj Tomislav prvi je hrvatski kralj. Okrunjen je 925. godine.

– Hrvati su se doselili na jadransku obalu oko sedmog stoljeća i smjestili se na ruševinama Rimskog Carstva.

– Popularna HBO serija Igra prijestolja snimljena je u hrvatskim gradovima Split i Dubrovnik.

– Dubrovačke gradske zidine čine najutvrđeniji sustav u Europi.

– Pulski amfiteatar jedan je od tri očuvana u svijetu. Također je šesti najveći amfiteatar koji postoji.

– Vlasnik Guinnessovog rekorda za najveći bijeli tartuf na svijetu je Hrvat. Tartuf težine 1,31 kilogram pronašao je Giancarlo Zigante iz Pototoške 2. listopada 1999. u blizini Buja u Istri.

– Hrvat Ruđer Bošković savjetovao je stavljanje pet koncentričnih željeznih traka na kupolu sv. Petra kada je otkrivena pukotina. Njegov je prijedlog prihvaćen i Michelangelov rad je spašen.

– Žene s otoka Suska poznate su kao jedine u Europi čija je narodna nošnja iznad koljena.

– U Krapini je profesor Dragutin Gorjanović Kramberger otkrio najbogatiju kolekciju ostataka neandertalskog čovjeka na jednom mjestu. Muzej krapinskih neandertalaca proteže se na površini od oko 1.200 kvadratnih metara i jedan je od najmodernijih muzeja u Hrvatskoj i centralnoj Europi.

– Hrvat Slavoljub Penkala 1906. je godine izumio mehaničku olovku, nazvanu Penkala. Patent je registriran u 35 zemalja, a njegova tvrtka TOZ Penkala još uvijek radi u Zagrebu.

– Ivan Lupis Vukić u 19. je stoljeću u Rijeci napravio prvi torpedo.

– DNK testovi dokazali su da američka sorta grožđa zinfandel potječe iz Hrvatske (crljenak).

– Najpoznatija plaža u Hrvatskoj nalazi se u Bolu na otoku Braču. Plaža Zlatni rat mijenja oblik i boju ovisno o vjetru.

– Osnovan 1963. u Makarskoj, malakološki muzej ili muzej školjaka sadrži najopsežniju zbirku školjaka na svijetu.

– Preko 80% Hrvata su katolici.

– Hrvatska ima 1246 otoka, otočića i uvala, a samo 48 ih je naseljeno. Kopneni dio Hrvatske prostire se na 56.542 kvadratna kilometra, a površina teritorijalnog mora iznosi 31.067 kvadratnih kilometara.

– Hrvatska ima nepoznat broj dijalekata. Toliko se razlikuju da se ni Hrvati međusobno ne razumiju.

– Hrvatski nacionalni cvijet je perunika (iris).

– Posljednji preostali europski bjeloglavi supovi nalaze se na hrvatskom otoku Cresu. Bjeloglavi supovi na Cresu jedini su na svijetu koji se gnijezde uz more.

– Hrvatska ima kosi toranj u Istri. Zvonik Završje visok je 22 metra, a nagnut je 40 centimetara prema sjeveru.

– Vino se u Hrvatskoj proizvodi već dvije i pol tisuće godina zahvaljujući utjecaju Grka.

– Hrvatska ima više od 300 vinorodnih područja.

– Godine 1960. Nacionalni park Paklenica ‘glumio’ je američki Divlji zapad u 11 filmova o Winnetou.

– U Dubrovniku je 1296. izgrađen jedan od prvih srednjovjekovnih kanalizacijskih sustava, a u uporabi je i danas.

– Gotovo deset posto Hrvatske čini 11 parkova prirode, osam nacionalnih parkova i dva rezervata prirode.

– Od devetog stoljeća Hrvati su koristili vlastito pismo: glagoljicu. Do 18. stoljeća koristila se usporedno s latinicom.

– U pustinji (samostanu) Blaca na otoku Braču sačuvano je 8000 knjiga, od kojih su mnoge napisane glagoljicom.

– Hrvatski pisac Marko Marulić prvi je upotrijebio riječ ‘psihologija’ u djelu Psicologia de ratione animae Humanae. Značenje riječi bilo je ‘znanost o duši.’

– Dalmatinski pas (dalmatinac, dalmatiner) dobio je ime po Dalmaciji, hrvatskoj priobalnoj regiji, a Hrvatski ovčar hrvatska je autohtona pasmina i potiče od pasa koje su Hrvati doveli sa sobom migrirajući u ove krajeve.

– Hrvat Faust Vrančić izumitelj je prve turbine na vjetar.

– Riječki karneval najveći je karneval u Hrvatskoj te jedan od najpopularnijih u Europi.

– Kravata, vrpca koja se nosi oko vrata provučena ispod ovratnika košulje, izvorni je hrvatski proizvod. Raširila se Europom u 17. stoljeću posredstvom hrvatskih vojnika u Tridesetogodišnjem ratu, na kojima je postala prepoznatljiv modni detalj. Među prvima su je prihvatili Francuzi, pa u njihov jezik dolazi pod nazivom cravate, a kasnije i u druge europske jezike pod sličnim nazivima.

– Posljednji primjerak sredozemne medvjedice živi u hrvatskom akvatoriju.

– Radnja Shakespeareove Dvanaeste noći smještena je u Iliriji, drevnoj regiji zapadnog Balkana gdje se sada nalazi Hrvatska (i Slovenija, Crna Gora i Albanija).

– Hrvatska valuta zove se ‘kuna’. Ime je dobila po glodavcu kuni, čija se cijenjena koža koristila za plaćanje poreza u rimskim provincijama istočne Hrvatske. Kuna se pojavila na srednjovjekovnim kovanicama i prije nego je 1994. tako nazvana službena valuta.

– Iako je većina Hrvatske vrlo sigurna, neka su područja još uvijek minirana.

– Najstariji hrvatski tekst datira iz 1100. godine, a zove se Bašćanska ploča. Napisana je prijelaznim oblikom glagoljice, a osobito je važna je jer na njoj prvi put napisano vladarevo ime na hrvatskom jeziku – kralj Zvonimir.

– Glavni grad Hrvatske je Zagreb, a prvi glavni grad bio je Nin.

– Trećina Hrvatske prekrivena je šumom.

– Ako rodite na trajektu Jadrolinije, vaše će se dijete doživotno moći besplatno voziti trajektom.

– Splitske sfinge donesene su iz Egipta u Dioklecijanovu palaču i stare su više od 4.000 godina.

– Engleski pjesnik Lord Byron Dubrovnik je prozvao “biserom Jadrana”. Još uvijek nosi taj naziv.

– Hrvatska uživa u 2.715 sunčanih sati godišnje. To je više nego u Sydneyju u Australiji.

– Čak dvojica Hrvata osvojila su Nobelovu nagradu: Lavoslav Ružička, 1939. i Vladimir Prelog, 1975. godine.

– Najviši hrvatski vrh nalazi se na 1.831 metar nadmorske visine, a zove se Sinjal ili Dinara, po planini na kojoj se nalazi.

– Magazin Forbes rangirao je Hrvatsku na 12. mjesto na svijetu za umirovljenike: “Hrvatska pruža ljepotu prirode, blagu mediteransku klimu, drevnu kulturu, porezne olakšice za umirovljenike i niske troškove življenja.” Institut za ekonomiju i mir rangirao je Hrvatsku ispred SAD-a po pitanju sigurnosti i zaštite.

– Maglite svjetiljke izmislio je američki izumitelj hrvatskog podrijetla Ante Maglica (eng. (Anthony “Tony” Maglica). Rođen je u New Yorku, no djetinjstvo je proveo na dalmatinskom otoku Zlarinu.

– Hrvatska je po veličini 127. zemlja svijeta.

– U Hvaru se svakog Uskrsa održavaju pasionske procesije. Najpoznatija procesija zove se Za križem, kada se pjeva Gospin plač. Ova je tradicija započela u srednjem vijeku, a pjesme koje se pjevaju smatraju se najstarijima u Europi.

– Picigin je tradicionalni amaterski sport. Igra se u plitkoj vodi, a cilj je spriječiti lopticu da dotakne vodu. Na popisu je nematerijalnih dobara pod zaštitom UNESCO-a.

– S 13 dobara upisanih na UNESCO-ovu Reprezentativnu listu nematerijalne baštine čovječanstva Hrvatska je, zajedno sa Španjolskom, zemlja s najvećim brojem upisanih dobara u Europi.

– Gotovo 10% hrvatskoga teritorija zaštićeno je u okviru 11 parkova prirode, 8 nacionalnih parkova i dva stroga rezervata.

– Agatha Christie svoj je drugi medeni mjesec provela u Dubrovniku i Splitu.

– Hrvatski pisac Marko Marulić autor je prvog svjetskog književnog bestselera pod imenom De institutione bene vivendi per exempla sanctorum.

– Splitska katedrala posvećena je Uznesenju Blažene Djevice Marije, u narodu je poznata kao Katedrala sv. Dujma (sv. Duje). Katedrala je smještena u kompleksu Dioklecijanove palače u Splitu, na Peristilu i prvotno je bila carski mauzolej, sagrađen početkom 4. stoljeća. Katedrala sv. Duje najstarija je katedrala u svijetu

– Marko Polo, venecijanski istraživač Dalekog istoka iz 13. st, prema nekim tvrdnjama rodom je s otoka Korčule. Izravnih dokaza za tu tvrdnju nema, ali neka istraživanjima pokazuju da venecijanska trgovačka obitelj Polo potječe s Korčule.

– Hrvatska je prvi put priznata 7. lipnja 879, kad je papa Ivan VIII. knezu Branimiru priznao naslov hrvatskog vladara (dux Croatorum).

– Dubrovačka je Republika propisima iz 1413. i 1416. zabranila trgovinu robljem, a zakon »protiv onih koji prodavaju ljude« donesen je tek 1466.

– Dante Alighieri u Božanstvenoj komediji (Raj, XXXI pjevanje) spominje Hrvata u liku ganutog hodočasnika kad motri otisak Kristova lica na Veronikinu rupcu. Drži se da je lik hodočasnika Dante osmislio prema svomu prijatelju biskupu Antonu Kažotiću. Zanimljivo je i da je Danteov praunuk Nicolò u Zagrebu 1399. vodio ljekarnu.

– Francuski je pisac Jules Verne radnju romana Mathias Sandorf, objavljena 1885, smjestio u Istru. Na to ga naveo slikoviti ponor rijeke Pazinčice s Kaštelom nad njim, koji je oduvijek nadahnjivao ljudsku maštu.

– U bečkom Prirodoslovnom muzeju čuva se meteorit koji je 1751. pao kraj mjesta Hraščine u Hrvatskom zagorju. Padu meteorita posvjedočio je velik broj ljudi, a o svem je sastavljeno i stručno izvješće. Popularni je naziv meteorita »zagrebačko željezo«.

– Hrvatski pomorac Ivan Visin bio je šesti pomorac nakon Magellana koji je oplovio svijet. Kapetan Visin na put se otisnuo iz Antwerpena 1852, s devet članova posade i brodom Splendido pod habsburškom zastavom. U Trst su stigli 1859.

– O izvrsnosti dviju hrvatskih umjetnica posvjedočili su autori djela u kojima su nastupale. Talijanski skladatelj Giacomo Puccini za pjevačicu Milku Trninu izjavio je »da se niti jedna Tosca ne može usporediti s Trninom«, a američki pak dramatičar Tennessee Williams balerinu Miu Čorak-Slavensku držao je »najboljom Blanche DuBois« (balet Tramvaj zvan čežnja).

– Planina Velebit uvrštena je u međunarodnu mrežu rezervata biosfere (UNESCO-ov znanstveni program Čovjek i biosfera), a pet je područja na međunarodnom popisu vrijednih močvara, osobito kao staništa ptica močvarica: Kopački rit, Lonjsko polje, Delta Neretve, Crna Mlaka i Vransko jezero.

– Više od stotinu Hrvata primilo je medalju Pravednika među narodima, koju dodjeljuje država Izrael zbog spašavanja Židova u holokaustu.

– Hum u Istri poznat je kao najmanji grad na svijetu. To utvrđeno naselje, djelomično opasano zidinama, a djelomično povezanim kućnim zidovima, u koje se ulazi kroz gradska vrata, prema popisu iz 2011. imalo je 30 stanovnika.

– Prema količini vodnih zaliha po stanovniku Hrvatska je treća zemlja u Europi, iza Islanda i Norveške. Hrvatska ima jednu od najkvalitetnijih voda za piće u Europi.

– U Zadru se nalaze orgulje kojima pogonsku energiju daju morski valovi. Izgrađene su 2005, autor je arhitekt Nikola Bašić, a suautori Ivica Stamać (zvuk) i Vladimir Andročec (hidraulika), dok je proračun za artikulaciju zvuka dao orguljarski atelje Heferer. U neposrednoj blizini nalazi se i Bašićeva instalacija Pozdrav Suncu.

– Hidroelektrana Jaruga na rijeci Krki prva je hidroelektrana u Europi, a druga na svijetu. Zaslugom Nikole Tesle puštena je u promet 28. kolovoza 1895, samo tri dana nakon što je prema njegovim patentima izgrađena prva svjetska hidroelektrana na slapovima Niagare.

– Andrija Mohorovičić (1857–1936), geofizičar; 1892. otkrio je sloj u Zemljinoj kori (Mohorovičićev diskontinuitet ili Moho), u kojem dolazi do porasta brzine širenja potresnih valova. Njegovo otkriće omogućilo je precizno lociranje epicentra potresa.

– Kriminalist Ivan Vučetić (1858–1925), rodom iz Hvara, emigrirao u Argentinu 1884, gdje se zaposlio u Središnjem policijskom uredu u La Plati. Ondje je 1891. utemeljio daktiloskopiju, osmislivši sustav klasifikacije otisaka prstiju u identifikacijske svrhe. Godine 1892. prvi ga je uspješno primijenio u rasvjetljavanju kriminalističkoga slučaja.

– Ivan Bjelovučić (1889–1949), pionir zrakoplovstva i prvi pilot koji je uzletio na južnoameričkom kontinentu (Lima, 14 siječnja 1911); također prvi pilot koji je, 25. siječnja 1913, uspješno preletio Alpe iz Švicarske u Italiju.

– Na Mjesecu, u središnjem dijelu njegove vidljive strane, nalazi se krater Boscovich, nazvan po hrvatskom znanstveniku Ruđeru Boškoviću (1711–87). U blizini kratera nalazi se još sedam satelitskih kratera, također nazvanih prema Boškoviću. Prvo nebesko tijelo s hrvatskim imenom bio je asteroid Croatia otkriven 1906. u zvjezdarnici u Heidelbergu, imenovan u čast utemeljenja zvjezdarnice u Zagrebu.

– Rad MP3-svirača, koji glazbom mnogima uljepšavaju život, temelji se na izumu hrvatskog programera Tomislava Uzelca. On je 1997. razvio softver za preslušavanje glazbenih datoteka AMP, koji su potom američki studenti prilagodili za rad na Windowsima te ga nazvali »WinAMP«.

– Prema Svjetskoj turističkoj organizaciji Hrvatska je s 9,9 milijuna stranih gostiju 2011. bila 6. najposjećenija turistička destinacija na Sredozemlju, iza Francuske, Španjolske, Italije, Turske i Grčke.

– Festival igranog filma, koji se održava svakoga ljeta u pulskoj Areni, pokrenut je 1954. i jedan je od najstarijih filmskih festivala u svijetu.

– Branko Lustig (1932), istaknuti hrvatski producent, koji od kraja 1980-ih djeluje u Hollywoodu, bio je koproducent dvama filmovima nagrađenim Oscarima (Schindlerova lista i Gladijator).

– Pijanist Ivo Pogorelić prvi je umjetnik kojemu je UNESCO 1988. dodijelio naslov veleposlanika dobre volje.

– Višeglasno pjevanje dalmatinskih klapa upisano je na UNESCO-ovu listu nematerijalne svjetske baštine.

– U svom glasovitom romanu Ubojstvo u Orijent Expressu, vlaku koji je vozio od Pariza do Istanbula, Agatha Christie misteriozni je zločin smjestila na hrvatsku dionicu pruge, između Slavonskog Broda i Vinkovaca.

– S osvojene četiri zlatne i dvije srebrne olimpijske medalje (2002. i 2006) hrvatska skijašica Janica Kostelić najbolja je alpska skijašica u povijesti Zimskih olimpijskih igara.

– Hrvatska je 2005. postala 12. nacija koja je osvojila Davisov kup. Velik uspjeh imali su hrvatski tenisači i u pojedinačnim nastupima: Iva Majoli osvojila je 1997. Roland Garros, a Goran Ivanišević osvojio je 2001. Wimbledon.

– Atletičarka Blanka Vlašić, svjetska prvakinja u skoku uvis 2007. i 2009. te osvajačica srebrne medalje na Olimpijskim igrama 2008, proglašena je 2010. najboljom atletičarkom Europe.

– Nogometaš Davor Šuker bio je najbolji strijelac na svjetskom prvenstvu 1998, gdje je s hrvatskom reprezentacijom osvojio treće mjesto. Od 2007. Hrvatska se nalazi među 10 najboljih nogometnih reprezentacija na svijetu na FIFA-inoj ljestvici, gdje je u lipnju 2013. bila 4. na svijetu, iza Španjolske, Njemačke i Argentine.

– Najnoviji arheološki nalazi, koji datiraju iz približno 6300 pr. Kr., pokazuju da su Vinkovci (Slavonija) najstariji europski grad, s urbanim kontinuitetom starijim od osam tisućljeća.

– Amfiteatar u Puli, znamenita Arena, podignut u 1. st., veličinom šesti u cijelom Rimskom Carstvu, mogao je primiti 25 000 gledatelja. Danas se u njem održavaju veliki kulturni i sportski spektakli.

– Sveti križ u Ninu (9. st.) drži se najmanjom katedralom na svijetu.

– Arboretum Trsteno, blizu Dubrovnika, utemeljen 1498, najstariji je arboretum na svijetu.

– Stonske zidine, izgrađene u 15. st., sa svojih 40 kula i 5 bastiona, po svojoj su dužini (5,5 km) druge obrambene zidine u Europi, a predstavljale su drugu liniju obrane Dubrovačke Republike.

– Sulejmanov most u Osijeku bio je najpoznatija osmanska građevina na hrvatskom prostoru. Podignut je 1566. prema projektu graditelja Kodže Mimara Sinana. Nazivan je »osmim svjetskim čudom«. U sukobu s Osmanlijama zapalio ga je hrvatski ban Nikola VII. Zrinski.

Dobri Bože, zaista si nas obilno nagradio, na svim područjima i u svim oblicima! Hvala Ti što imamo toliko znamenitosti, vrijednih i darovitih znanstvenika, sportaša, umjetnika, hvala Ti što imamo toliko lijepu i bogatu prirodu i neopisivu arhitekturu!
Hvala Ti na svemu što si nam darovao iz Ljubavi, molimo Te daj nam da uvijek cijenimo i poštujemo sve u našoj Hrvatskoj, i kroz tu ljubav da slavimo Tvoje Ime i zahvaljujemo ti.

LIJEPO NAM JE TU, BOŽE! HVALA TI!

Lidija Jagarić

 

 

Molitva za domovinu Hrvatsku napisana iz srca

Molitve napisane za domovinu Hrvatsku svakodnevno objavljujemo na portalu PUT,ISTINA I ŽIVOT (www.put-istina-zivot.com) u kategoriji ” Molitva za domovinu Hrvatsku napisana iz srca” a neke molitve će se čitati u nekoliko molitvenih zajednica pred Presvetim.Sestro i brate ako želiš pisati svoje molitve iz srca za domovinu Hrvatsku pošalji nam na email adresu [email protected] i mi ćemo ih objaviti na portalu.Neka vas prati Božji blagoslov!

S MOLITVOM U NOVI DAN

Dragi pratitelji portala,
Ako imate nadahnuća da napišete molitvu iz srca,molitvu za

obraćenja,ozdravljenja,mir u svijetu,molitvu za siromašne,one koji pate i trpe

FOTO: Miroslav Vučković

nepravde u svijetu,molitvu da se zaustave požari,poplave,nevrijeme i sve druge prirodne katastrofe.Pošaljite nam na email [email protected] Vašu molitvu ćemo objaviti na portalu PUT,ISTINA I ŽIVOT ( www.put-istina-zivot.com ) u kategoriji ” S molitvom u novi dan ” Hvala vam od srca i neka vas prati Božji blagoslov!

 

Molitva napisana iz srca da Gospodin Isus pošalje osamljenima osobu za brak

 

Poštovani mladići i djevojke,
među nama ima puno onih koji mole molitve da im Gospodin pošalje osobu za brak.Molimo razne pobožnosti,devetnice,hodočastimo u svetišta i sudjelujemo na Svetim Misama.Ovdje imamo mogućnost napisati svoju molitvu iz srca a započnemo otprilike “Gospodine Isuse,osjećam se osamljeno…(Dalje svojim riječima ) ” i vaša molitva će se čitati u nekoliko zajednica pred Prsvetim gdje će se moliti.Svoju molitvu pošaljite na gmail adresu [email protected] Želimo vam od srca da se Isus proslavi i da vam podari osobu za brak i obilje blagoslova i sreću bračnog života.

 

MOLITVA ZA BRANITELJE NAPISANA IZ DUBINE SRCA

Vašu molitvenu nakanu tj. molitvu za branitelja/e možete napisati svojim riječima iz srca.Započnite :” Gospodine Isuse,za branitelja ( recite ime )…( dalje svojim riječima ) i pošaljite na email adresu [email protected] i vašu molitvu ćemo objaviti na portalu PUT,ISTINA I ŽIVOT ( www.put-istina-zivot.com ) i na nekoliko Facebook molitvenih grupa ali ćemo i proslijediti i u nekoliko molitvenih zajednica gdje će se pojedinačno čitati pred Presvetim.Molitve će biti uključene i u Svete Mise.

MOLITVA NAPISANA IZ SRCA: ” Moli za svog svećenika”

Poštovani pratitelji portala,kao vjernici i rimokatolici trebamo moliti za naše svećenike.Oni predvode Božji narod i predsjedaju slavljenje Euharistije a snagom svoga reda dijele nam sakramente.Ono što je posebno da nam svećenici dijele i sakramente pomirenja ( ispovijedi ) ali i bolesničko pomazanje.Svećenici vode župne zajednice,propovijedaju,predaju vjeronauk,sahranjuju pokojne ali su predvoditelji molitvenih zajednica i duhovnici.Svećenici drže duhovne obnove ali i djeluju karitativno.Danas su svećenici postali velika meta ogovaranja i klevetanja svojih župljana.Ljudi očekuju da im u župu stigne živi svetac ili anđeo a nisu svjesni da je i svećenik samo čovjek koji može duhovno pasti i pogriješiti.Mnogi svećenici se trude živjeti po duhu i u skladu s pravilima vjere ali ponekad im to ne uspijeva potpunosti jer nemaju molitvenu potporu svojih župljana i vjernika.Danas na žalost imamo i jedan mali dio svećenika koji su klonuli  i nemaju snage da svoj poziv izvršavaju u skladu s pravilima koje su obećali na svećeničkom ređenju.Kao vjernici nemojmo ih suditi.Očekujemo njihovu molitvu ali svećenici su i potrebni naše molitve i zato ovdje napišite molitvu za svećenike izrečenu iz srca a mi ćemo u nekoliko zajednica moliti pred Presvetim.
Započnite s “Gospodine Isuse,pomozi našem svećeniku … ( dalje svojim riječima ) ….Hvala ti Isuse! ” vašu molitvu pošaljite na email adresu [email protected] Zato “Ne sudite! “(Lk 6, 37–38, 41–42) nego ” Molite bez prestanka!” ( 1Solunjanima 5,17 ) Zato nemojte preskočiti niti jedan dan da ne molite za vašeg svećenika.

ZAHVALA GOSPODINU ISUSU IZ DUBINE SRCA: “Hvala Ti Isuse…”

Poštovana i draga braćo i sestre u Kristu! Ovdje možete ostavljati vaše molitvene zahvale koje će se čitati pred Presvetim u nekoliko molitvenih zajednica. Vašu zahvalu napišite iz srca i svojim riječima. Započnite npr. ovako “Hvala Ti Gospodine Isuse…(dalje napišite svojim riječima). Vašu molitvenu zahvalu pošaljite na email adresu [email protected] a mnoge ćemo objaviti i ovdje na portalu. Nikada ne smijemo zaboraviti zahvaljivati Isusu jer On je naš PUT, ISTINA I ŽIVOT…HVALA TI I SLAVA ISUSE!

NA PORTALU PUT,ISTINA I ŽIVOT : ” Besplatno objavljujemo vaše važne obavijesti.”

 

Obavještavamo sve župne,molitvene i druge zajednice,katoličke bratovštine i udruge koje djeluju unutar Rimokatoličke crkve kao i sve druge humanitarne ili braniteljske udruge koji djeluju na području Republike Hrvatske da svoje važne obavijesti mogu slati na portal PUT,ISTINA I ŽIVOT i mi ćemo objaviti.Također objavljujemo obavijesti i od promocija katoličkih,kršćanskih ali i povijesnih knjiga s kršćanskom ili domoljubnom tematikom.Želimo obavijestiti da objavljujemo i obavijesti od braniteljskih udruga kao nap. duhovne obnove za branitelje,hodočašća,promocije knjiga iz Domovinskog rata,razna druga događanja i predavanja vezane za braniteljsku populaciju.Također objavljujemo i važne obavijesti vezane za našu braću i sestre Hrvate iz Bosne i Hercegovine kao i naše Hrvate iz svih dijelova svijeta.Oglašavamo i hodočašća koja se organiziraju preko župe ili neke molitvene zajednice ili udruge.Primamo i oglase i obavijesti i od raznih molitvenih zajednica koje djeluju u rimokatoličkim župama na području Republike Hrvatske,Bosne i Hercegovine i Srbije kao i iz drugih zemalja širom svijeta ako zajednice djeluju u Hrvatskim Katoličkim misijama.Od srca vam hvala i vaše obavijesti možete slati na gmail [email protected]  Napominjemo da uz svoje oglasne tekstive obavezno pošaljete vaše autorske fotografije ili VIDEO CLIPOVE koje ćemo također objaviti.Hvala i neka vas prati Božji blagoslov!

 

 

 

NAPOMENA

Molimo sve osobe koje nam šalju molitvene nakane da u svoje osobne dnevne molitve kao i u Svete Mise uključuju i prikazuju sve molitelje i sve zajedničke molitvene nakane za koje molimo.Hvala i neka vas prati Božji blagoslov!

www.put-istina-zivot.com

 

 

 

PODIJELI