Biblija pobjeđuje Sotonu

217

Datum: 12.02.2015.

Pitanje: Biblija pobjeđuje Sotonu

Odgovor:
Poštovani!

Puno Vam hvala na pitanju. Pitanje je potpuno na mjestu.

Biblija je Božja riječ koja isključivo govori o Bogu, tj o Isusu Kristu. Isus je rekao: Vi istražujete Pisma jer mislite po njima imati život vječni. I ona svjedoče za mene, Ivan 5,39. Kada čitate Bibliju, tada se upoznajete sa samim Bogom i Njegovim Sinom Isusom Kristom. Sotona se još davno pobunio protiv Krista. Nakon Kristove smrti shvatio je da je izgubio rat sa Kristom. Budući da Kristu i Bogu više ništa ne može, on se okomio na Božju djecu. Sveti Petar je to slikovito opisao: Budite trijezni i bdijte, jer protivnik vaš, đavao, kao lav ričući obilazi i traži, koga da proždere. 1. Petrova 5,8.

Biblija je jedino mjesto gdje Sotona ne može spriječiti upoznavanje Boga. On će učiniti sve kako bi onemogućio čitanje Biblije. Ukoliko to ne može, tada će se truditi omalovažiti riječ, nešto kao u priči o sijaču koju je Krist ispričao. On im je govorio mnogo u prispodobama i rekao: “Izađe sijač da sije. I kad je sijao, nekoje zrno pade na put, i dođoše ptice i pozobaše ga. Drugo pade na kamenito tlo, gdje nije imalo mnogo zemlje. Ono brzo izniknu, jer nije ležalo duboko u zemlji. Ali kad obasja sunce, uvenu, i jer nije imalo korijena usahnu. Opet drugo pade među trnje. Uzraste zajedno trnje i uguši ga. Drugo pade na zemlju dobru, i donosilo je rod stostruk, šezdesetostruk, tridesetostruk. Matej 13,3-8.  Nakon toga objašnjava priču. Svakome, koji sluša riječ o kraljevstvu, a ne razumije, dolazi zlobni i grabi, što je bilo posijano u srce njegovo. Njemu je sjeme posijano na put. Što je bilo posijano na kamenito tlo, to je onaj, koji sluša riječ i prima je odmah s radošću. Ali ne uhvati korijena, nego je nestalan. Kad zbog riječi navali nevolja ili progonstvo, odmah zaluta. Što je bilo posijano među trnje, to je onaj, koji sluša riječ. Ali brige svjetske i bogatstvo varavo zaguše riječ, tako te ostane bez roda. to je bilo posijano na zemlju dobru, to je onaj, koji sluša riječ i razumije, te donosi rod: “stostruk, šezdesetostruk i tridesetostruk. Matej 13,19-23.

Sotona će se truditi svim silama da bi smanjio utjecaj koji ima Biblija. Upravo zbog toga maksimalno koristi televiziju, Internet i ostale medije kako bi to spriječio.

Neka Vas dobri Bog blagoslovi.

Zvonko

PODIJELI