PRAVDA

129

Za boravka u Posušju jedan razvojačeni branitelj s PTSP-om telefonski nas je nazivao i prijetio, kako će nas sve u kući pobiti „kao zečeve“. Nazvao sam gradsku policiju te im prijavio prijetnje. Na to su izišli na teren i zaprijetili mu da se to više ne smije ponoviti. Nakon toga ponovno nas je pozvao te sažalnim glasom pitao, kako sam ga tako mogao prijaviti. Rekoh mu na to: „Ponovi li se nešto takvo, ponovno ću te prijaviti!“

U Tomislavgradu mi je jedan TV serviser na popravci zadržao CD liniju više od dvije godine, lažno obećavajući da će je uskoro popraviti. Budući da je nisam nabavio kako bi toliko ležala u TV servisu, prijatelj s vrha policije zatražio je od lokalnih kolega koji su mi pomogli u rješavanju problema i vraćanju uređaja.

Dužni smo tražiti vlastitu pravdu, ali ne i krojiti je prema vlastitoj želji niti biti mjerilo pravde, kako ne bismo krivo prosudili ili učinili kakvo zlo. U tome je potrebno zatražiti pomoć onih, koji su službeno zaduženi za čuvanje i promicanje opće pravde među ljudima u društvu.

(Fra Mate Tadić,Tomislavgrad, 8. veljače 2017.)       

PODIJELI