FOTO: Caritas Zagrebačke nadbiskupije

Danas se diljem svijeta obilježava Međunarodni dan volontera. Caritas Zagrebačke nadbiskupije zahvaljuje i čestita svim volonterima koji svoje vrijeme, sposobnosti i blizinu daruju potrebitima.

 

Prema broju uključenih volontera i volonterskih sati Caritas Zagrebačke nadbiskupije ubraja se među najveće

FOTO: Caritas Zagrebačke nadbiskupije

organizatore volontiranja u Republici Hrvatskoj. Tijekom godine više od 250 volontera sudjeluje u različitim aktivnostima unutar nadbiskupijskog Caritasa pomažući i družeći se s djecom bez odgovarajuće roditeljske skrbi, starijim i nemoćnim osobama, bolesnima, osobama s invaliditetom, beskućnicima, žrtvama nasilja, siromašnima i osamljenima. Osim njih 1.150 volontera u mreži od 159 župnih caritasa brinu se o više od 4.600 obitelji slabijeg imovnog stanja.

 

Dragi volonteri, svojim djelovanjem odgovarate na jednu od najdubljih čežnji ljudskog srca – činite da se osoba koja pati osjeća voljenom. Nastavite biti „spremni na solidarnost, snažni u bliskosti, gorljivi u pobuđivanju radosti i uvjerljivi u tješenju“.

 

Hvala Vam za Vašu solidarnost, blizinu, ljubav i plemenitost a posebno za radost koju očitujete u služenju malenih i marginaliziranih!

 

Caritas Zagrebačke nadbiskupije

 

»Božje milosrđe nije lijepa ideja, nego konkretno djelovanje. I ljudsko milosrđe treba postati konkretno u svakodnevnom djelovanju. A upravo su dobrovoljci, jedna od ‘najdragocjenijih stvarnosti Crkve’, oni koji često u šutnji ili skrovitosti očituju milosrđe.“

Papa Franjo

PODIJELI