Fotografije: Enver Palalić

FOTO: Enver Palalić

Zajednička fotografija uzvanika svečanog otvorenja novog centra Ahmadijske zajednice u Brezovici

U nedjelju 23. lipnja u Brezovici, četvrti grada Zagreba, održano je svečano otvorenje novog centra Ahmadijskog muslimanskog džamata u Hrvatskoj na adresi Brezovička ulica 122A, čime je ured premješten iz svoje stare adrese u Vlaškoj ulici 95. Ahmadijska zajednica je svečanim otvaranjem centra u Brezovici postavila temelje uspješnoj integraciji u svoju novu zajednicu. „Ljubav za sve, mržnja za nikoga“ je geslo Ahmadijske zajednice a kako bi se postalo prihvaćenim članom društva mora se početi od susjedstva, svi susjedi su srdačno pozvani da prisustvuju događaju. Prijatelji i suradnici Ahmadije su također pozvani, i unatoč najavi lošeg vremena, sunce je uglavnom obilježilo program otvorenja centra, uz zadovoljavajući broj od 30 odazvanih. Na programu otvorenja, između ostalih, bili su i pripadnici vatrogasne postrojbe Brezovica, članovi Caritasa i fotograf Enver Palalić koji je popratio cijeli događaj fotografijama i snimkom.

Program je započeo dovama Tavuz i Bismillah, te recitacijom sure Al-Fatiha koju je recitirao g. Yasser al-Masri.

FOTO: Enver Palalić

Program otvorenja je počeo u 16:30, dovom Tawuz i Bismillah, i recitacijom sure Al-Fatiha koju je recitirao g. Yasser Al-Masri, član Ahmadijskog džemata u Hrvatskoj, i naposljetku kasidom posvećenom petom kalifu Ahmadijske zajednice Mirzi Masrooru Ahmaduatba koju su dojmljivo otpjevala djeca g. Masrija, Ammar i Zaina. Nakon uvodne dobrodošlice g. Munawar Khan, čelnik Ahmadijske zajednice u Hrvatskoj, gostima je ukratko predstavio Ahmadijsku zajednicu i naglasio potrebe zajedništva i međuvjerskog dijaloga. Zatim, g. Sead Mulabegović, uz g. Khana, menadžer humanitarne organizacije Humanity First, organizacije koja djeluje pod pokroviteljstvom Ahmadijske zajednice je predstavio povijest, ciljeve, izvršene ali i planirane projekte organizacije. Humanity First je uspješno provela mnoge projekte u Hrvatskoj od svog početka djelovanja 2014. u suradnji sa lokalnim zajednicama, Caritasom i ostalima, a baš u Brezovici je već provela jedan uspješan projekt surađujući s Caritasom, kupnjom vozila za prijevoz štićenika dječjeg doma.

S lijeva na desno: g. Sead Mulabegović, menadžer Humanity First Hrvatska; g. Munawar Khan, čelnik Ahmadijske zajednice u Hrvatskoj; Zaina i Ammar, tokom svoje dojmljive kaside posvećene petom kalifu Ahmadijacaatba

FOTO: Enver Palalić

 

Program svečanog otvorenja je završio zakuskom i osvježenjem za goste, koji su mogli probati hranu iz Bliskog istoka i Pakistana, koju su pripremili domaćini, ali i afričke specijalitete koje je pripremila gđa Kikelomo Okoli. Nakon ugodnog druženja uz hranu i razmjenu ideja, gosti su imali priliku uzeti besplatne knjige i brošure kako bi se pobliže upoznali s osnovnim islamskim pojmovima ali i Ahmadijskom zajednicom.

Nakon završetka programa, uzvanici su uz hranu, piće i ugodno druženje mogli razgledati i uzeti besplatne knjige i brošure

 

PODIJELI