Što nas očekuje na ovogodišnjem Mladifestu?

155
FOTO:J.Jurčević/www.put-istina-zivot.com/

Danas, 1. kolovoza, večernjom svetom misom na vanjskom oltaru župne crkve u Međugorju započinje 29. međunarodni molitveni susret mladih cijeloga svijeta.

Od samih početaka Misna slavlja su bila okosnica cijelog programa Mladifesta i najočitiji znak žive i mlade Crkve. Stoga se liturgijski program vrlo brižno priprema: animira ga i ove godine međunarodni zbor i orkestar od stotinjak članova koji dolaze iz dvadesetak zemalja svijetapod ravnanjem prof. Damira Bunoze koji za ovu prigodu priprema više od stotinu pjesama. Također su spremne i plesne animacije koje izvode članovi zajednice Blaženstava i međugorske FRAME.

Misno slavlje prvog dana Mladifesta predmolit će apostolski nuncij u BiH, nadbiskup LUIGI PEZZUTO. U četvrtak će glavni celebrant biti FRA ANTE VUČKOVIČ koji će također voditi i klanjanje križu nakon sv. Mise. On će biti ujedno i glavni predavač na jutarnjim i poslijepodnevnim katehezama toga dana kao i u petak. U petak će međutim sv. Misu predslaviti međugorski župnik FRA MARINKO ŠAKOTA koji će voditi i meditacije za vrijeme procesije s Marijinim kipom nakon Mise. U subotu će misno slavlje predslaviti provincijal FRA MILJENKO ŠTEKO u koncelebraciji svih mladomisnika koji će nakon mise podijeliti svim vjernicima svoj mladomisnički blagoslov. Svečano misno slavlje u nedjelju voditi će apostolski vizitator MONS. HENRYK HOSER u koncelebraciji sa apostolskim nuncijem u BiH mons. LUIGIJEM PEZZUTO.

 

Važna obavijest svim hodočasnicima koji dolaze na Festival mladih u Međugorje!

29. Mladifest, Međunarodni molitveni festival mladih, Međugorje, 1.– 6.8.2018.

Na programu Mladifesta su također i brojna vrlo interesantna svjedočanstva. Za nas možda najinteresantnije je ono naše poznate sportašice Blanke Vlašić koje će biti u četvrtak poslijepodne. Tu su još brojna svjedočanstva iz obiteljskog i posvećenoga života, kao i svjedočanstva međugorskih plodova: udruga Mary’s Meals i Marijine ruke. U subotu poslijepodne bit će i neizostavno svjedočanstvo članova zajednice Cenacolo koji će iste večeri nakon svete Mise prikazati svoj potpuno novi scensko – glazbeni spektakl.

U četvrtak, 2. kolovoza u 6,00 sati izjutra, mladi će moliti krunicu na Podbrdu. A lijepe trenutke tog molitvenog druženja, trenutke iza kulisa Mladifesta i razne druge vizualne poruke u produkciji tehničke službe župe i fotostudija „Đani“ i ove godine imati ćemo priliku vidjeti u uvodima poslijepodnevnih programa.

Još jednom pozivamo sve mlade i one koji se tako osjećaju da obogate ove vruće ljetne dane iskustvom ove žive zajedničke molitve i slavljenja Boga. Mnogi su upravo nakon iskustva u Međugorju odlučili izabrati svećenički ili redovnički poziv ili su baš na Mladifestu pronašli svog bračnog druga. Uz sakrament ispovijedi, upravo su duhovna zvanja jedan od najljepših međugorskih plodova, kao i brojna obraćenja.

Za ovaj veliki skup mladeži spremni su i volonteri iz međugorske Frame, prevoditelji, tehnika te djelatnici Radiopostaje Mir Međugorje, koja će i ove godine prenositi cjelokupni program susreta. A novost je da će jutarnji program i večernje svete Mise biti i na malim ekranima preko programa uživo LAUDATO TV.

izvor: medjugorje-info.com
PODIJELI