FOTO: Dubravka Marinković,privatna arhiva

Šok i nevjerica! Srami se državo,ma srami se. Dubravka je 1968 god,i država joj uzela OI. Od Dubravke mama ima 75god,i brine se za svoju Dubravku,i tih 1500 kn joj država uzme. I za koga da ja glasam 5.7? Za koga? Ma za nikoga. Kada smo pitali mamu od Dubravke zašto su joj uzeli OI,evo vam njezinoga odgovora:”U Europi ni u jednoj državi ne ukida se invalidnina osim u slučaju smrti….a kod nas zbog petine malog stana od 40 kvadrata….. Onda nek me pitaju za koga ću glasati ..tko vrati in invalidninu …moja kćer nije jedina…samo što svi šute. Ali tako je sud odredio. Dok je bilo na mome mužu ja nisam mogla ništa a kad je on umro sud je rekao svoje….ali to se u saboru može riješiti ali nema nikoga da se zauzme…kako mijenjaju zakon kad njima odgovara. Rekli su da je država u recesiji ali da neće dirati u naj siromašnije….a pokucali prvo na naša vrata. Ima pravo na kuću u kojoj živi 10 posto 90 kvadrata i 5 posto na malo stan od 40 kvadrata..ne može se odreći nitko jer je sudom zaštićen njezin dio od kojega ona ni ja nemamo koristi prodati ne mogu iznajmiti ne smijem jer bi mi onda smanjili

FOTO: Dubravka Marinković,privatna arhiva

mirovinu …al ne znam koliko. Evo ovako iz usta pravnice socijalne skrbi,moje pravo je da ju njegujem perem hranim itd. U slučaju prodaje donijeti ugovor u socijalnu skrb oni će izračunati njen dio i o novcu će odlučivati socijalna skrb a ako ja trebam nova…podnijeti zahtjev koliko i za što mi treba pa će odlučiti dali će mi dati ili ne. Ja nemam ništa protiv da nju žele zaštiti ali i ona ija imamo samo štetu. I sada recite za Koga da ja glasam? Kad su me zvali da dođem potpisati da joj oduzimaju invalidnost pisalo je da se ja dobrovoljno odričem…odbila sam al mi je zapriječeno sudom i kaznom koju ja moram platiti jer ću na sudu biti stranka koja je gubitnik. Tu temu nitko ne spominje…o vraćanju invalidnine….iako Dubravka ima rješenje o doživotnoj invalidnini. Dubravkina mama”

Ovo je vapaj njezine mame? Dijelite ovo,pišite kome možete. Dubravka zaslužuje da joj se vrati OI.

Kristina Kiki Terihaj

 

 

 

 

Želite li podijeliti s nama vaše razmišljanje vezano za život,vaša razmišljanja i životna iskustva.Kako živite vjeru? Kako prakticirate duhovnost u svome životu kroz posao,obiteljske i međuljudske odnose?Možda trpite nepravdu na poslu ili kroz život.Kako se nosite s nepravdama?Kako vi zamišljate život u vjeri?Uglavnom pišite nam o vašim životnim iskustvima vjere i vaše tekstove nam šaljite na gmail [email protected] i vaše tekstove ćemo objaviti na portalu.Molimo vas da ako je moguće uz tekst pošaljete i vaše autorske fotografije koje ćemo objaviti uz vaš tekst.Hvala! Neka vas prati Božji blagoslov!

 

www.put-istina-zivot.com

PODIJELI